VIDEO Al-Qaeda sfătuieşte egiptenii să declanşeze jihadul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia irakiană a reţelei al-Qaeda le-a cerut protestatarilor egipteni să declanşeze "războiul sfânt" şi să instaureze un guvern care să respecte legea islamică.

Citiţi şi: Egipt: protestatarii nu pleacă acasă

„Ameninţarea vine din Arabia Saudită"

Viitorul Uniunii euro-arabe

În mesajul adresat manifestanţilor egipteni se arată că "marşul jihadului" a început în Egipt, iar "porţile martirilor sunt deschise", fiecare om capabil de muncă trebuind să participe.

Grupul le-a mai cerut egiptenilor să ignore "căile înşelătoare" de secularism,  democraţie şi "naţionalismul păgân degradat".

Organizaţia islamistă afirmă că jihadul egiptean înseamnă susţinerea islamului, a celor slabi şi oprimaţi din Egipt, pentru poporul din Gaza şi Irak şi "pentru fiecare musulman care a fost lovit de opresiunea tiranului egiptean şi a stăpânilor lui de la Washington şi Tel Aviv", scrie Abc.net.

Mesajul al-Qaeda a fost transmis ca urmare a celui mai mare protest organizat împotriva preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, manifestanţii aflându-se în piaţa Tahrir pentru a şaisprezecea zi consecutiv.

În acest context, Statele Unite au îndemnat regimul să lanseze reforme democratice. Omar Suleiman însă, numit de curând în funcţia de vice-preşedinte, avertizează că reformele pripite ar putea duce la "haos" în cel mai populat stat din lumea arabă. Guvernul va continua discuţiile cu partidele politice şi cu grupurile de tineri care au condus la proteste, a spus Suleiman, afirmând că "nu va fi niciun sfârşit al regimului şi nu va exista nicio lovitură de stat, pentru că asta înseamnă haos".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite