FOTO VIDEO Student mort în protestele privind cenzura TV a lui Hugo Chavez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un student a murit şi 9 poliţişti au fost răniţi luni în oraşul venezuelean Merida, după o serie de violenţe cauzate de suspendarea unui program TV anti-Chavez.

Un votant al lui Hugo Chavez: "Am sperat la un socialism suedez dar am primit unul cubanez"

Guvernul Venezuelei le-a cerut duminică operatorilor de cablu să întrerupă canalul RCTV Internaţional. Au urmat proteste şi ministrul de interne a zis că un băiat de 15 ani care îl susţine pe Hugo Chavez, Josino Jose Carrillo, a murit în timpul demonstraţiei din Merida, potrivit Reuters.

FOTOGALERIE

Poliţia a folosit gaze lacrimogene să împrăştie protestatarii din Caracas. Posturile anti-Chavez, scoase din pachetul de canale de televiziune.

"Suntem aici pentru că se încalcă dreptul la libera exprimare. Este a doua oară când Chavez închide RCTV", a spus un student la medicină.

Vicepreşedintele ţării sud-americane a demisionat marţi din "motive personale".

Preşedintele Venezuelenei a încercat în ultimii ani să creeze o reţea media guvernamantală prin înfiinţarea unor televiziuni de orientare ideologica de stânga care să concureze CNN.

A apărut hamburgerul antiimperialist McChavez.

Chavez a fost ales în funcţie în 1999 şi reales în 2000 şi 2006, după modificarea Constituţiei. Rezultatul unui referendum organizat în 2009 îi va permite să candideze pentru încă un mandat la alegerile din 2012.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite