Epidemia de holeră în Haiti se extinde: 544 de morţi şi 8.000 de bolnavi spitalizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Holeră în Haiti
Holeră în Haiti

Epidemia de holeră care a cuprins teritoriul haitian a provocat moartea de 544 de persoane, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii Publice, publicat luni.

Bilanţul anterior, transmis sâmbătă, indica 501 morţi şi 7.359 de bolnavi spitalizaţi până la 4 noiembrie. Cifrele publicate astăzi indică 544 de decese şi 8.000 de persoane spitalizate din cauza epidemiei de holeră.

Potrivit BBC News, există temeri serioase privind răspândirea bolii în capitala Port-au-Prince, în centrele de refugiaţi din oraş unde condiţiile de igienă sunt precare.

Citeşte şi:
OMS: Epidemia de holeră din Haiti va dura mai mulţi ani

Autorităţile se tem de o creştere a infecţiilor din cauza inundaţiilor provocate în mai multe regiunii din Haiti de uraganul Tomas. Acesta s-a soldat cu 20 de morţi, 36 de răniţi şi 6.000 de familii de sinistraţi, potrivit protecţiei civile haitiene.

Pe de altă parte, temerile autorităţilor sunt întemeiate potrivit cadrelor medicale care lucrează în unităţile sanitare din Port-au-Prince şi care merg pe teren pentru a identifica alte cazuri de îmbolnăvire. Kara Gibson, un medic american din cadrul organizaţiei "Samaritan's Purse", a declarat că unele persoane din zona Cite Soleil, din capitala haitiană, prezinte simptomele holerei.

Campaniile de informare publică fac apel la populaţie să fiarbă apa şi alimentele şi să evite să mănânce legume sau fructe crude, chiar dacă au fost spălate cu săpun. Ministrul haitian al Sănătăţii a spus că 30.000 de persoane vor fi instruite în următoarele luni pentru a se alătura campaniilor anti-holeră.

Epidemia de holeră afectează Haiti de la jumătatea lui octombrie. Analizele efectuate de laboratoarele publice americane, date publicităţii rapid de autorităţile haitiene, au dezvăluit că bacteria care provoacă epidemia este similară tulpinelor găsite în Asia.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite