VIDEO 11 balene au fost salvate după ce au naufragiat pe o plajă din Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvatorii au reuşit să relanseze la apă 11 balene din cele 58 care au naufragiat, vineri, pe o plajă izolată din nordul Noii Zeelande. Până când salvatorii să ajungă la ele, 47 de mamifere au murit pe plaja Karikari.

După eforturile depuse de angajaţii Departamentului de Conservare din Noua Zeelandă, împreună cu mai mulţi voluntari, 11 balene au reuşit să fie trimise, înapoi, în mare. Cele 11 mamifere supravieţuitoare au fost monitorizate pentru a se asigura că nu se vor întoarce la mal, a declarat Carolyn Smith, purtător de cuvânt al Departamentului de Conservare.

Din păcate, în mai puţin de o oră, autorităţile şi-au dat seama că patru dintre balene nu se află în condiţii foarte bune, fiind în continuare slăbite de cele două zile petrecute pe uscat.

"Din cele 11 balene care au fost eliberate, şapte păreau să fie într-o stare bună, în timp ce patru aveau unele dificultăţi", a susţinut Smith. "Departamentul este îngrijorat fiindcă animalele nu au părăsit zona din imediată apropiere, motiv pentru care situaţia este monitorizată cu atenţie".

Cele 58 de balene, care au naufragiat, joi seara, pe plaja Karikari, au fost descoperite abia dupa 12 ore, de aceea multe dintre ele au murit, a precizat Smith.

Vineri seara, angajaţii departamentului de Conservare şi alţi voluntari au încercat să trimită balenele înapoi în apă, folosind macarale şi sfori, şi luptându-se cu vântul şi valurile puternice. În cele din urmă le-au transportat un kilometru, către Golful Matai, un loc mai adăpostit cu ape mai calme.

În 2007, un grup de 101 balene a naufragiat pe aceeaşi plajă.

Balenele pilot pot cântări până la trei tone, iar potrivit Asociaţiei de Cetacee, acestea eşuează pe plajele din Noua Zeelandă în fiecare an. De-a lungul a 160 de ani, peste 5000 de balene şi delifini au naufragiat pe coastele Noii Zeelande. Cele mai multe se petrec vara, când balenele se află în ruta lor de migrare spre apele antarctice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite