58 de balene au eşuat pe o plajă în Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O privelişte îngrozitoare putea fi văzută vineri, pe plaja Karikari, din nordul Noii Zeelande, unde 58 de balene pilot au naufragiat. Până când autorităţile au ajuns la faţa locului, doar 15 dintre ele mai trăiau.

Cel mai probabil, balenele au eşuat cândva, în timpul nopţii, motiv pentru care multe dintre ele au murit înainte de a fi descoperite.

VEZI VIDEO AICI

"Toată lumea s-a concentrat pe relansarea la apă a celor 15 balene supravieţuitoare." Oficialii au încercat să repoziţioneze balenele cu faţa spre mare, sperând că acestea vor înota înapoi la flux.

"Balenele au trebuit să fie ţinute în apă pentru cel puţin jumătate de oră pentru a le permite să se reorienteze înainte de a fi eliberate cu speranţa că vor înota, înapoi, în mare", a declarat un oficial.

Prima tentativă de a trimite înapoi, în apă, cele 15 balene a eşuat, vineri seara, când 40 de voluntari au încercat să-i ajute pe angajaţii Departamentului de Conservare.  Oficialii au de gând să monitorizeze animalele în timpul nopţii şi speră să încerce din nou, poate după ce le vor muta în Golful Matai, unde condiţiile din mare ar fi mai favorabile pentru relansarea lor la apă.

Următoarea tentativă va avea loc sâmbătă dimineaţa, a spus Mike Davies, directorul Departamentul de Conservare din Kaitaia.

Meteorologii au anunţat ploi torenţiale şi vânt, în această regiune, condiţii care ar ajuta la eforturile de salvare. Înseamnă că balenele nu ar mai fi în riscul de a rămâne fără apă, dar se creează condiţii dificile pentru salvatori.

Balenele pilot pot cântări până la trei tone, iar potrivit Asociaţiei de Cetacee, acestea eşuează pe plajele din Noua Zeelandă în fiecare an. De-a lungul a 160 de ani, peste 5000 de balene şi delifini au naufragiat pe coastele Noii Zeelande. Cele mai multe se petrec vara, când balenele se află în ruta lor de migrare spre apele antarctice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite