VIDEO Un avion cu 90 de pasageri s-a prăbuşit în Marea Mediterană/ 34 de cadavre au fost găsite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion al Ethiopian Airlines a căzut în Marea Mediterană la scurt timp de la decolarea de pe aeroportul din Beirut, Liban, notează BBC.

UPDATE 16.50 Echipele de căutare au recuperat 34 de cadavre din cei 90 de pasageri aflaţi la bordul avionului. Printre pasagerii morţi s-au găsit şi doi copii, cel puţin şase persoane erau de origine etiopieni, iar un altul era canadian. Unele dintre cadavre erau imposibil de recunoscut din cauza impactului, astfel că este nevoie de teste de ADN pentru a le putea identifica.

UPDATE 16.00 Avionul Boeing 737-800 aparţinând companiei Ethiopian Airlines, care s-a prăbuşit după ce decolase din Beirut, fusese fabricat în urmă cu opt ani şi era închiriat de la firma americană CIT Group, au declarat surse aeroportuare etiopiene, citate de Reuters.

Ehtiopian Airlines au făcut comandă de 10 noi aeronave Boeing 737-800, în valoare de 767 milioane de dolari, scria ieri site-ul tadis.com.

UPDATE 12.04 Echipele de căutare au găsit în total 23 de cadavre, dar în continuare niciun supravieţuitor. Primul-ministru Saad Hariri a anunţat o zi de doliu pentru victimele avionului care s-a prăbuşit. El a rugat ca toate forţele de securitate şi Crucea Roşie să depună eforturi pentru a găsi pasagerii zborului 409 al Ethiopian Airlines.

"Acţionăm pentru găsirea cutiei negre, care ne va spune ce s-a întâmplat cu adevărat", a adăugat Hariri.

Membri ai armatei libaneze au retras fragmente ale avionului, scaune şi mari bucăţi de metal ajunse pe plajă, precum şi bagaje şi obiecte personale.

Potrivit unui responsabil al Ministerului Apărării, 'Statele Unite au pus la dispoziţie un avion P-3 al Flotei a 6-a pentru a sprijini eforturile de salvare'. Avionul P-3 este un aparat destinat patrulelor maritime.

UPDATE 11.30 Oficialii de la Ethiopian Airlines nu au declarat nimic despre posibilitatea de a găsi supravieţuitori. Preşedintele libanez nu crede că este vorba de un atac terorist. Până acum au fost descoperite 14 cadavre la trei km de zona în care s-a prăbuşit avionul.

Citeşte şi un scurt istoric: Accidente aviatice / avioane care s-au prăbuşit în ultimii ani

UPDATE 10.49 CNN anunţă că echipele de intervenţie au găsit nouă cadavre, dar niciun supravieţuitor.

UPDATE 9.39 Echipele de intervenţie au căutat febril pasagerii zborului, în condiţii meteo nefavorabile. Doar patru cadavre au fost găsite până la această oră, transmite CNN.

Vezi aici imagini cu echipele de salvare care caută supravieţuitori după accident

Citiţi şi:

UPDATE Incendiu la bordul unui avion iranian, soldat cu 46 de răniţi

Alertă pe un aeroport britanic în urma unui "incident chimic"

VIDEO Stăpânii văzduhului

UPDATE Un avion a ratat decolarea de pe Aeroportul din Bacău

UPDATE 08:59 Potrivit postului de televiziune al-Arabiya, poliţia libaneză exclude posibilitatea unui atentat şi a atribuit accidentul aviatic vremii furtunoase

UPDATE 08.47 Echipele de salvare libaneze au descoperit două cadavre în locul unde s-a prăbuşit avionul , anunţă Reuters. Cele două corpuri neînsufleţite sunt primele găsite.

UPDATE 08.18 Zborul 409 a pierdut contactul cu turnul de control şi s-a prăbuşit în mare la o distanţă de circa 20 de km sud de aeroport şi la circa 5 km de coastele libaneze, a spus ministrul libanez al Transporturilor.

Potrivit acestuia, la bordul avionului se aflau 54 de libanezi, 22 de etiopieni, un irakian, o franţuzoaică, un sirian, două persoane cu cetăţenie libeneză şi britanică, una cu cetăţenie libaneză şi canadiană, una cu cetăţenie libaneză şi rusă, precum şi şapte membri ai echipajului.

Armata libaneză, Marina şi Forţa interimară a Naţiunilor Unite în Libanasistă echipele de salvare la locul catastrofei, a mai afirmat ministrul libanez.

UPDATE 07.40 Soţia ambasadorului Franţei în Liban, pe lista pasagerilor.

''Marla Sanchez Pietton, soţia ambasadorului Franţei în Liban, figurează pe lista pasagerilor'', a declarat pentru AFP un responsabil al guvernului libanez. Ambasadorul Denis Pietton şi-a preluat postul în Liban în septembrie 2009

UPDATE 07.30 La bordul avionului se aflau 82 de pasageri şi 8 membri ai echipajului.

UPDATE 07.15 Echipele de salvare au găsit locul prăbuşirii, a spus ministrul Transporturilor din Liban, Ghazi al-Aridi.

Avionul se îndrepta către capitala Etiopiei, Addis Ababa şi a dispărut de pe ecranele radarelor la cinci minute de la decolare.

Mai multe persoane care locuiesc pe coasta Mediteranei susţin, potrivit BBC, că au văzut un avion în flăcări, prăbuşindu-se în mare.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite