Avionul companiei Ethiopian Airlines, închiriat de la o firmă americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul Boeing 737-800 aparţinând companiei Ethiopian Airlines, care s-a prăbuşit luni după ce decolase din Beirut, fusese fabricat în urmă cu opt ani şi era închiriat de la firma americană CIT Group, au declarat surse aeroportuare etiopiene, citate de Reuters.

''Avionul a fost verificat. Ultima verificare a fost una de rutină şi datează de la 25 decembrie. Nu s-a descoperit nicio problemă tehnică", nici la decolarea, miercuri, din capitala etiopiană, nici de la Beirut, a indicat un responsabil al Ethiopian Airlines, într-o conferinţă de presă la Addis Abeba.

Avionul cu 90 de persoane la bord s-a prăbuşit în apele mării, la câteva minute după ce părăsise pista aeroportului internaţional din Beirut, luni, în condiţii meteorologice nefavorabile.

Conform companiei aeriene etiopiene, este vorba de cel mai recent model de Boeing şi părăsise în 2002 banda de montaj a uzinei producătoare americane.

Ethiopian Airlines închiriase aeronava în septembrie 2009, de la CIT Aerospace, componentă a concernului bancar CIT Group din Statele Unite ale Americii, care s-a confruntat cu serioase probleme generate de criza financiară mondială. Nici CIT, nici firma Boeing nu au comentat catastrofa aeriană de luni.

CIT este un nume binecunoscut în industria aviaţiei, administrează o flotă de peste 300 de aparate de zbor şi finanţează pentru achiziţionarea în leasing a peste 100 de avioane, conform site-ului grupului.

Avionul era unul din cele două Boeing 737-800 închiriate de Ethiopian Airlines, care a anunţat săptămâna trecută suplimentarea cu încă zece asemenea aparate a reţelei sale aeriene.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite