VIDEO Venezuela: 15 morţi în urma prăbuşirii unui avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Treizeci şi şase de persoane au supravieţuit, iar 15 au decedat, în urma prăbuşirii unui avion al companiei venezuelane Conviasa, luni, în apropiere de Puerto Ordaz, în sud-estul Venezuelei, potrivit unui bilanţ definitiv comunicat de ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor şi citat de AFP.

"În total, avem 36 de supravieţuitori şi 15 morţi. Persoanele care au supravieţuit au fost preluate", a declarat Francisco Garces. Potrivit acestuia, majoritatea răniţilor suferă de traumatisme şi arsuri, dar viaţa nu le este pusă în pericol. Unii au fost deja externaţi.

Mai citiţi şi:

VIDEO Un avion s-a prăbuşit în Noua Zeelandă: nouă persoane şi-au pierdut viaţa

"Este un miracol", a apreciat Francisco Rangel Gomez, guvernatorul statului Bolivar, unde a avut loc accidentul. "Toţi cetăţenii Venezuelei sunt în doliu, plini de durere din cauza acestei tragedii", precizează, într-un comunicat, preşedintele Hugo Chavez, care a decretat trei zile de doliu naţional în întreaga ţară.

Avionul ATR-42-300, decolat de pe insula Margarita, din Caraibe, unul dintre punctele de atracţie ale turismului venezuelan, transporta 47 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

El s-a prăbuşit din motive încă necunoscute la aproximativ zece kilometri de Puerto Ordaz, unde urma să aterizeze, potrivit autorităţilor.

Avionul a luat foc la contactul cu solul şi a fost pe punctul de a se rupe în două. Serviciile de protecţie civilă au sosit rapid în zonă cu elicoptere medicale pentru transportarea răniţilor. O unitate medicală cu echipament de îngrijire pentru arşi s-a deplasat de asemenea la faţa locului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite