VIDEO India: Mersul cu trenul te poate ucide în drum spre serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Căilor Ferate din India transportă zilnic 18,5 milioane pe zi, conform AFP. Fie că este vorba despre navetişti, muncitori sau oameni de afaceri, aceştia se înghesuie în trenurile care fac legătura dintre oraşe.

Ministrul Transporturilor din India, Kumari Mamata Banerjee, a prezentat, miercuri, bugetul pentru consolidarea căilor ferate, care au fost date în folosinţă în urmă cu 156 de ani, pe când India era colonie britanică. Vechimea acestora şi modul în care trenurile transportă călătorii pe diferite destinaţii sunt deja cunoscute în toată lumea.

Mai citiţi şi:

VIDEO India şi Pakistanul vor discuta săptămâna viitoare

Experienţa pe două roţi a timişoreanului Cristian Ţecu în India

Multe garnituri nu mai respectă de mult timp normele elementare de igienă, iar călătorii se înghesuie să se urce în tren, ocupând fiecare loc liber existent, de multe ori chiar şi pe acorperiş. Uneori geamurile de pe culoare lipsesc, în locul acestora existând nişte grilaje de care călătorii să se poată agăţa în timpul mersului! Riscul de a cădea, chiar şi în drum spre locul de muncă, este foarte mare, acest lucru fiind uneori frecvent, după cum se poate vedea şi în imaginile de mai jos:

Din cauza capacităţii mici de transport, garniturile au în compunere maximum cinci vagoane, dintre care unul de bagaje, Compania Căilor Ferate nu este interesată să asigure servicii.

Trenul de persoane este compus de obicei din trei vagoane, cu un vagon poştal pentru bagaje. Vagonul de clasa I este comod şi are banchete acoperite cu brocart, aşa cum se întâmplă şi cu trenurile de pe Drumul de fier himalaian Darjeeling, acolo unde încă există garnituri trase de locomotive cu aburi, numai cele de poştă având garnituri diesel.

Cu toate acestea, călătoria cu trenul rămâne principalul mijloc de transport în India. Într-o ţară în care locuiesc peste un miliard de oameni, Compania Căilor Ferate rulează zilnic un număr de 18,5 milioane de pasageri. Companiile private concurente, aeriene, auto şi chiar ferate, nu reuşesc să adune mai mult de 14.000 de călători pe zi. O haltă adună aproximativ 300 de călători atunci când un tren soseşte, oamenii mergând pe peron, pe şine şi chiar în faţa garniturii:

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite