Experienţa pe două roţi a timişoreanului Cristian Ţecu în India

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru alpinistul Cristian Ţecu, anul 2008 a fost un an prielnic pentru expediţii: două dintre ele în Himalaya indiană, cu bicicleta, respectiv cea nepaleză.

Experienţele acumulate acum doi au prins viaţă la Centrul Cultural Francez, în cadrul unei expoziţii de o frumuseţe rară. “În prima expediţie, în India, am folosit mult bicicleta. Am pedalat prin Delhi, McLeod Ganj (reşedinţa guvernului tibetan în exil), Srinagar – în inima Kashmirului. Dar mai ales în Ladakh, supranumit Micul Tibet. Aici am urcat pe biciclete în Khardung-La, 5374 metri”, a declarat, pentru Adevărul de Seară Timişoara, Cristi Ţecu.



A doua expediţie a fost în Nepal, în zona SoloKhumbu, aproape de Everest. “Aici am urcat pe Island Peak, de 6189 metri, şi am încercat frumosul şi tehnicul munte Ama Dablam, de 6812 metri, de al cărui vârf ne-au despărţit 300 metri”, a mai spus Ţecu.



"India e altceva. Mi-a plăcut modul lor de a accepta viaţa aşa cum este ea. Asta ne lipseşte nouă", afirmă Ţecu.



În urma acestor fascinante experienţe au rezultat mii de fotografii. Una dintre ele a câştigat secţiunea Paysage-Voyage a concursului anual organizat de revista franceză Photo.



56 dintre fotografii şi şapte panorame semnate de Cristi Ţecu, Minerva Vincze şi Cătălin Neacşu, îi aşteaptă pe amatorii de munte şi cultură indiană, la CCF, până pe data de 4 martie.



image
image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite