VIDEO Accident aviatic în Indonezia: un avion a ieşit de pe pistă şi a plonjat într-un râu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion cu aproximativ 100 de persoane la bord a ieşit de pe pistă, marţi, şi a plonjat într-un râu, la aterizarea în Indonezia, provocând rănirea a cel puţin 20 de persoane, relatează AFP.

Un avion Boeing 737 al companiei indoneziene Merpati s-a rupt în bucăţi în timp ce a ieşit de pe pistă pe aeroportul Manokwari, capitala provinciei Papua Occidentală, a declarat Bhakti Singayuda, directorul general al aviaţiei civile.

Mai citiţi şi:

VIDEO Greşelile de pilotaj care au dus la mari dezastre în istoria aviaţiei

VIDEO Aeroporturile lumii: de la piste situate între prăpăstii, la aterizări pe plajă!

Şerban Căpitan: „Oricât de mult ai pilota, stresul zborului încă există”

Conform ediţiei online a BBCNews, avionul a "derapat pe pistă şi o parte a aeronavei a aterizat într-un râu" situat la circa 200 de metri de pistă, a declarat el. "Cei 103 pasageri şi şase membri ai echipajului sunt în viaţă. Câţiva sunt răniţi şi au fost transportaţi la spital", a precizat Bhakti Singayuda, după accident.

Condiţiile meteorologice nefavorabile, respectiv ploaia însoţită de ceaţă, ar putea fi parţial responsabile de accident, a adăugat el, în timp ce mai mulţi experţi au fost trimişi la Jakarta pentru a ancheta incidentul.

"Circa 20 de persoane" au fost transportate la spital cu fracturi sau răni la cap, a declarat Benget Hutagalung, infirmieră la serviciul de urgenţă al spitalului din Manokwari.

Potrivit martorilor, aripa stângă a avionului s-a rupt în timp ce aeronava s-a lovit de un copac la capătul pistei.

Avionul decolase din Sorong, situat tot în provincia Papua-Occidentală, la 340 de kilometri de Manokwari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite