VIDEO Indianul yoghin a supravieţuit 15 zile fără mâncare şi apă într-un experiment medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 15 zile de investigaţii, cercetătorii şi-au încheiat studiul asupra indianului yoghin în vârstă de 82 de ani care pretinde că nu a mâncat şi nici nu a băut nimic timp de 70 de ani.

Prahlad Jani s-a aflat sub stricta supraveghere a trei camere de filmat non-stop. Cercetătorii au făcut mai multe teste medicale pe yoghin. Cei 35 de oameni de ştiinţă nu au putut găsi nicio dovadă că Jani ar fi mâncat sau băut ceva timp de 15 zile.

De asemenea, doctorii nu au descoperit nici efecte adverse în corpul său din cauza foametei sau deshidratării. Ei cred că exerciţiile de yoga ar fi făcut ca organismul lui Jani să sufere o transformare biologică. Cercetătorii au spus că testele demonstrează că, în acest moment, creierul său arată ca al unui om de 25 de ani. În plus, doctorii spun că, în ciuda înfometării din ultimele două săptămâni, organismul lui Jani este mai sănătos decât al unui om de 40 de ani. Nicio schimbare nu s-a putut vedea în metabolismul yoghinului.

"Examene clinice, biochimice, radiologice şi alte analize relevante au fost făcute pe Jani iar toate s-au înscris în limitele normalităţii. Bărbatul este sănătos, iar mintea lui este ageră.", a spus doctorul G. Ilavazhagn pentru Daily Mail.

"Ceea ce este cu adevărat uimitor şi pentru care nu găsim nicio explicaţie, este faptul că Jani nu a avut nevoie la toaletă, un lucru fără precedent în medicină", a completat cercetătorul.

Oamenii de ştiinţă vor continua să analizeze rezultatele testelor şi le va lua, probabil, două luni pentru a trage concluziile.

"Încă nu ştim cum supravieţuieşte", a declarat neurologul Sudhir Shah. "Este încă un mister pentru noi acest fenomen".

Yoginul a fost studiat într-un spital din Ahmedabad, India, la iniţiativa Institutului de Cercetare  al armatei indiene. Cercetătorii speră că rezultatele experimentului i-ar putea ajuta pe soldaţi sau pe astronauţi să supravieţuiască mai mult timp fără mâncare şi apă, precum şi pe cei blocaţi în urma dezastrelor naturale.

"Dacă Jani nu-şi procură energia din mâncare şi apă, probabil că ia această energie din surse din jurul său, lumina soarelui fiind una dintre ele.", a spus neurologul. "

Jani susţine că a fost binecuvântat de o zeiţă în copilărie, care i-a dat puteri speciale. După încheierea testelor, indianul a plecat din spital şi s-a intors în satul său din provincia Gujarat, unde îşi continuă rutina de yoga şi meditaţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite