Un indian susţine că a supravieţuit fără mâncare şi apă timp de 70 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă militari din India studiază un bărbat în vârstă de 82 de ani care susţine că nu a mai mâncat şi nici nu a mai băut de 70 de ani, potrivit The Telegraph.

Prahlad Jani este izolat într-un spital din Ahmedabad, Gurjarat, unde este monitorizat cu atenţie de Organizaţia de cercetare a armetei indiene. Cercetătorii cred ca acesta ar putea avea o calitate aparte care i-ar putea ajuta să salveze vieţi.

Bărbatul a petrecut deja şase zile fără mâncare sau apă sub o strictă observare şi doctorii spun că organismul său nu a arătat încă niciun efect advers de la foame sau deshidratare.

CITEŞTE ŞI
ANALIZĂ/Află cu cât au crescut cheltuielile petru mâncare în aprilie faţă de martie

Jani, care susţine că a plecat de acasă la vârsta de şapte ani şi a trăiat ca un sfânt la Rajasthan este văzut ca un om care poate trăi doar printr-o viaţă spirituală, bazată doar pe aer. El crede că este susţinut de o zeiţă care îi toarnă un elixir printr-o gaură în cerul gurii.

Afirmaţiile sale au fost sprijinite de un doctor indian care s-a specializat ăn studii pe oameni ce cred că au abilităţi supranaturale, dar a fost numit de către alţii drept un "escroc de la sat".

Oamenii de ştiinţă din armata indiană cred că Prahlad îi poate învăţa pe soldaţi să supravieţuiască mai mult timp fără mâncare sau victimele dezastrelor să reziste mai mult până când ajung ajutoare.

"Dacă afirmaţiile sale sunt verificate, va fi o descoperire incredibilă în medicină", a spus doctorul G Ilavazhagan.

"Am putea să salvăm vieţile omeneşti în timpul dezastrelor naturale, călătoriilor pe mare sau în alte situaţii extreme. Putem educa oamenii cu tehnicile de supravieţuire în condiţii precare cu puţină mâncare şi apă sau chiar deloc".

Bărbatul se prezintă într-o stare bună, sănătoasă deşi nu a mâncat de atâta timp, fără să arate niciun semn de letargie. Doctorii vor continua să-l supravegheze timp de 15 zile, perioadă în care se aşteaptă ca vadă o slăbire a muşchilor, deshidratare, pierdere în greutate, oboseală şi cedarea unor organe.

Totuşi, este un lucru destul de comun pentru unii indieni să reziste opt zile fără mâncare şi fără să prezinte niciun efect advers, ca parte din ritualul lor religios. Cei mai mulţi oameni nu pot supravieţui fără mâncare timp de 50 de zile. Greva foamei a înregistrat un record de 74 de zile.

Potrivit doctorului Shah, care l-a examinat pe bărbat în 2003, bătrânul a stat fără mâncare timp de zece zile când urina sa părea că este absorbită de propriul corp după ce s-a format în vezica sa urinară.

Totuşi, au existat îndoieli cu privire la afirmaţiile sale, după ce a început să scadă uşor în greutate la sfârşitul studiului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite