VIDEO Un general din armata libiană anunţă că soldaţii sunt de partea poporului care cere înlăturarea "tiranului Gaddafi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai importanţi generali din armata libiană, comandantul armatei din Tobruk, Suleiman Mahmoud, a declarat că el şi soldaţii săi sunt alături de populaţie  şi împotriva "tiranului Gaddafi".

VEZI VIDEO ÎN DIRECT AICI

Declaraţia este extrem de importantă deoarece este prima, la acest nivel, în care un oficial îl critică pe colonelul Gaddafi.

Mai citeşte şi:

Bilanţ oficial: Cel puţin 300 de morţi în violenţele din Libia

Potrivit Times of Marla, generalul a explicat, la televiziunea Al Jazeera, că artileria a încercat să lichideze protestatarii care manifestau în Benghazi, al doilea oraş ca mărime din Libia, dar n-a făcut faţă furiei mulţimii.



În această dimineaţă, pilotul unui avion care primise ordin să arunce o bombă în protestatari şi-a abandonat aeronava şi a fugit.

De altfel, surse din armată au anunţat că protestatarii au preluat controlul asupra oraşului Misurata, unul din cele mai importante localităţi din vestul Libiei.

Pe de altă parte, reporterii au confirmat că, oponenţii colonenului Gaddafi ar fi preluat controlul pe costa de est a Libiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite