Stephen Hawking avertizează: Ar fi mai bine ca oamenii să evite contactul cu extratereştrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extratereştrii există aproape cu siguranţă, dar oamenii ar trebui să facă orice efort posibil ca să evite contacul cu alte forme de viaţă, a avertizat omul de ştiinţă Stephen Hawking.

Într-o serie pentru Discovery Channel, astrofizicianul cu renume a spus că este perfect raţional să credem că există viaţă inteligentă şi în altă parte. Dar el a avertizat că extratereştrii ar putea pur şi simplu să atace pământul pentru resurse, iar apoi să plece mai departe.

"Dacă extratereştrii ne vizitează, rezultatul ar fi cam acelaşi când Columb a ajuns în America, ceea ce nu s-a încheiat foarte bine pentru nativii americani", a spus el pe BBC News.

image

Extratereştrii imaginaţi de Stephen Hawking

Hawking susţine că mai degrabă oamenii ar trebui să evite pe cât posibil să ia legătura cu forţele extra terestre. "Este suficient sa ne uităm la noi înşine pentru a vedea cum viaţa inteligentă s-ar putea dezvolta în ceva ce nu am dori să întâlnim", a explicat el.

VIDEO-EXCLUSIV Un OZN a survolat Galaţiul

În trecut, sonde au fost trimise în spaţiu cu gravuri ale omului la bord şi diagrame care arată poziţia planetei noastre, iar raze radio au fost lansate în spaţiu în speranţa de a contacta civilizaţii extraterestre.

Hawking a declarat: "Potrivit calculelor mele matematice, doar numerele singure demonstrează ca gândul despre extratereştri este  unul perfect raţional"

image

Extratereştrii imaginaţi de Stephen Hawking

"Adevărata provocare este de a descoperi cum ar putea fi de fapt extratereştrii"

Programul prevede numeroase specii extraterestre, inclusiv erbivorelor cu două picioare şi predatorii care seamănă cu nişte şopârle galbene.

Totuşi, Hawking a recunoscut că viaţa din alte părţi este în mare parte formată din simpli microbi.

image

Extratereştrii imaginaţi de Stephen Hawking

Într-un serial recent lansat de BBC, "Minunile Sistemului Solar", profesorul Brian Cox, un fizician de la Universitatea din Manchester, a sugerat de asemenea că viaţa există şi pe altă planetă decât Pământ.

El a susţinut că organismele ar putea fi prezente sub stratul de gheaţă care acoperă Europa, unul dintre sateliţii lui Jupiter, iar posibilitatea ca viaţa să existe pe Marte creşte, dar nu vom ştii cu siguranţă decât în viitor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite