Şeful misiunii ONU în Haiti, dat dispărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful misiunii ONU în Haiti, Hédi Annabi, este dat dispărut
Şeful misiunii ONU în Haiti, Hédi Annabi, este dat dispărut

Hédi Annabi, şeful misiunii ONU în Haiti, este dat dispărut după seismul devastator care a lovit capitala haitiană Port-au-Prince, provocând morţi şi răniţi în rândul angajaţilor misiunii Naţiunilor Unite, potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului ONU din New York, transmite Wall Street Journal.

Nu l-am contactat pe dl Annabi. Ştim că se afla în imobil în momentul când clădirea s-a prăbuşit. Nu dispunem de nici o informaţie în legătură cu numărul şi cetăţenia victimelor, a precizat purtătorul de cuvânt.

Mai citiţi şi:

Puternicul seism din Haiti, urmat de mai multe replici

VIDEO Haos în Haiti. Mii de morţi şi sute de mii de răniţi după cutremur

Sediul ONU din Geneva a anunţat că nu are nici o informaţie despre soarta personalului agenţiilor umanitare care-şi au baza în alte clădiri decât cea a Misiunii de stabilizare a ONU din Haiti (MINUSTAH), distrusă de seism.

Sunt între 200 - 250 de persoane. Nu se ştie câţi erau în sediul MINUSTAH la ora locală 17,00, când a avut loc seismul, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului de coordonare al ONU pe probleme de umanitare (OCHA), Elisabeth Byrs.

Cred că sunt mai multe persoane în imobilele care se află în faţa sediului MINUSTAH, ca şi în clădirile UNICEF şi Programul Alimentar Mondial (PAM). Situaţia este extrem de gravă, a declarat dna Byrs, apreciind că liniile de comunicare sunt ''foarte dificile'' şi că informaţiile despre situaţie sunt ''imprecise''.

Purtătorul de cuvânt al OCHA a mai spus că au fost mobilizate echipele de intervenţie ale ONU şi că este în curs de desfăşurare o reuniune de criză.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite