Rusia este dispusă să livreze arme în Afganistan şi Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armele ruseşti, o atracţie pentru Orientul Mijlociu
Armele ruseşti, o atracţie pentru Orientul Mijlociu

Armele produse în Rusia sunt căutate atât în Europa, în special Grecia şi Turcia, precum şi în unele ţări din fostul Tratat de la Varşovia, ale căror armate au fost înzestrate odinioară cu echipamente sovietice, potrivit lui Anatoli Isaikin, directorul Rosoboronexport, compania de stat din Rusia specializată în exporturi de armament, titrează ITAR-TASS.

Sunt interesate de armamentul rusesc şi unele ţări care bat la uşa NATOAceste ţări ne propun să le modernizăm tehnica pe care o au deja în dotare, precum şi să realizăm unele lucrări de reparaţii ale acesteia, a declarat responsabilul rus, joi, într-o conferinţă de presă la Moscova.

Citiţi şi:

Ruşii vor din nou în Afganistan

Rusia primeşte în mod curent comenzi privind livrarea de arme şi echipamente militare din partea unor state NATO - a mai spus Isaikin, adăugând că Rosoboronexport este gata să livreze arme şi pentru Irak şi Afganistan, în cazul în care evident va exista o solicitare din partea Comitetului de Achiziţii din SUA.

Atât Irakul, cât şi Afganistanul şi-au exprimat dorinţa de a cumpăra armament rusesc. Suntem gata să facem astfel de livrări. Dacă va exista o decizie oficială şi vor fi alocate mijloacele financiare necesare, vor fi livrate şi armele, a declarat Isaikin, reamintind că decizia privind dotarea cu arme a Irakului şi Afganistanuluui ţine de competenţa administraţiei SUA, scrie ITAR-TASS.

Aceştia sunt banii contribuabililor americani, doar prin intermediul Comitetului de Achiziţii al SUA se pot realiza astăzi livrări de arme către Irak şi Afganistan, a menţionat oficialul rus.

Rusia livrează deja Afganistanului arme de calibru mic şi muniţie, a declarat anterior un diplomat rus pentru cotidianul Nezavisimaia Gazeta. O parte din aceste livrări este plătită de americani, restul reprezintă donaţie din partea Rusiei.

Moscova ar putea livra Afganistanului arme noi, de exemplu popularele elicoptere Mi-8/17, însă pentru aceasta este nevoie de o decizie politică din partea administraţiei de la Washington - a spus Isaikin.

Directorul Rosoboronexport a subliniat că nu există interdicţii la livrările de arme către Iran, lăsând să se înţeleagă că Rusia ar putea să livreze în cele din urmă Teheranului sisteme antiaeriene S-300, în pofida opoziţiei Israelului şi SUA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite