Reacţie la scutul american antirachetă: China şi-ar putea consolida capacitatea nucleară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
China şi-ar întări capacitatea nucleară dacă scutul american antirachetă ar fi îndreptat către Orientul Îndepărtat
China şi-ar întări capacitatea nucleară dacă scutul american antirachetă ar fi îndreptat către Orientul Îndepărtat

China şi-ar putea întări capacitatea nucleară ca răspuns la planul american de apărare antirachetă, a declarat un expert militar rus miercuri, transmite Ria Novosti.

În prezent, China are un potenţial nuclear destul de limitat, însă contactele mele recente cu reprezentanţi ai armatei chineze arată că, dacă Statele Unite ale Americii va dezvolta un sistem de apărare antirachetă orientat în special către Orientul Îndepărtat, China îşi va întări capacitatea ofensivă, a afirmat locotenentul general Ievgheni Bujinski, fost adjunct în cadrul Ministerului rus al Apărării.

Citiţi şi:

Analist rus: Scutul antirachetă slăbeşte securitatea şi trădează orientarea antirusească

Oficialul rus nu a dezvăluit detalii legate de modul în care un potenţial scut antirachetă ar putea fi contracarat cu arme nucleare sau de ce acesta ar reprezenta o ameninţare la adresa Chinei, precizează Ria Novosti.

Până în prezent, Washingtonul a fost preocupat de amplasarea unui scut antirachetă în Europa Centrală pentru a întâmpina potenţialele atacuri iraniene.

Într-un gest de diminuare a îngrijorărilor Moscovei, Obama a abandonat, anul trecut, planurile privind amplasarea de rachete interceptoare în Polonia şi a unui sistem de radar în Cehia.

Pe de altă parte, România şi Bulgaria au declarat luna aceasta că poartă discuţii cu administraţia Obama pentru amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă american pe teritoriile celor două state începând cu 2015.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite