Raul Castro, preşedintele Cubei: „Vom fi necruţători cu fenomenul corupţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Castro, în vizită oficială în Namibia
Raul Castro, în vizită oficială în Namibia

"Vom fi necruțători cu fenomenul corupției", a declarat, ieri, președintele cubanez Raul Castro, la finalul unei conferințe pentru înnoirea Partidului Comunist din Cuba (PCC), căruia i-a cerut să susțină reformele economice.

Castro consideră corupția ca fiind "cel mai mare pericol" pentru sistemul economic cubanez și "unul dintre dușmanii principali ai revoluției", transmite Agenția France Presse, citată de Agerpres.

"În prezent, corupţia face mai multe pagube decât multimilionarul program de subversiune şi de amestec, dus de Statele Unite şi aliaţii acestora, în ţară şi în afara ţării", a subliniat președintele cubanez.

Lupta împotriva corupţiei este "a fiecărui cetăţean şi cetăţeană, membru sau nu al partidului, care îşi iubeşte şi respectă ţara", a ținut să precizeze Castro. "Nu avem nicio îndoială că imensa majoritate a cetăţenilor şi cadrelor de conducere sunt oameni cinstiţi, dar ştim că nu este suficient. Nu ajunge să fii cinstit, trebuie să lupţi şi să treci de la vorbe la fapte", a mai adăugat acesta.

"Fără să subestimez gravitatea acestui rău, consider că ţara noastră poate câştiga lupta împotriva corupţiei, frânând-o mai întâi şi apoi eliminând-o fără remuşcări", a concluzionat Raul Castro.

Citește și:

Începutul sfârşitului pentru dinastia Castro

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite