Pilotul avionului companiei Ethiopian Airlines a ignorat instrucţiunile turnului de control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul libanez al apărării Elias Murr a afirmat marţi că pilotul avionului companiei Ethiopian Airlines, prăbuşit luni în Marea Mediterană, a ignorat ultimele instrucţiuni ale turnului de control, care îi indica direcţia de urmat pentru a evita o furtună, transmite Sky News.

O înregistrare arată că turnul de control i-a cerut pilotului să ocolească pentru a evita furtuna, dar avionul s-a îndreptat în direcţia opusă. Nu ştim ce s-a întâmplat şi nici dacă avionul mai era sub controlul pilotului, a declarat oficialul libanez.

Citiţi şi:

O zi din viaţa controlorilor de trafic aerian, cel mai stresant job din lume (FOTO VIDEO)

Avionul companiei Ethiopian Airlines, închiriat de la o firmă americană

Accidente aviatice / avioane care s-au prăbuşit în ultimii ani

Un avion Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines, cu 90 de persoane la bord, printre care doi cetăţeni britanici, s-a prăbuşit în mare în noaptea de duminică spre luni în largul Libanului, la scurt timp după ce decolase de pe aeroportul din Beirut cu destinaţia Addis Abeba. Cauza accidentului ar fi putut fi vremea rea.

Continuăm să sperăm, dar este puţin probabil să găsim supravieţuitori, a avertizat ministrul sănătăţii Mohamed Jaouad Kalifeh.

Operaţiunile de salvare sunt efectuate de armata şi marina Libanului, Forţa interimară a Naţiunilor Unite şi aparate americane, franceze, britanice şi cipriote. Echipele de căutare au lucrat toată noaptea pentru a găsi noi victime şi a localiza rămăşiţele, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei.

Încercăm să găsim cutiile negre, care urmează să ne dea informaţii privind cauzele accidentului, a precizat acesta.

14 corpuri, între care două ale unor copii născuţi în 2006 şi 2007, au fost recuperate, conform armatei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite