Mubarak: “Dacă demisionez azi, în Egipt va fi haos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a declarat că nu poate să plece de la cârma Egiptului deoarece dacă ar face-o, ţara ar fi aruncată în haos.

"Am fost foarte nefericit ieri. Nu vreau să văd egiptenii luptându-se între ei. Nu Guvernul este responsabil pentru ce s-a întâmplat pe străzi. Nu mă interesează ce spun oamenii despre mine. Pe mine mă interesează Egiptul", a spus Mubarak într-un interviu pentru postul ABC NEWS.

El a adăugat că s-a săturat să fie preşedinte şi ar pleca imediat de la conducerea ţării, dar nu poate de teamă că Egiptul s-ar scufunda într-un mare haos.

Citeşte şi:

Iaşi: Liderul egiptenilor din Moldova: Mă tem că mâine va fi un măcel“ (VIDEO)

Familia lui Mubarak se află acum în palatul prezidenţial, fiind păzită de trupe militare cu tancuri. "Nu voi fugi niciodată. Voi muri pe acest pământ", a mai spus preşedintele Egiptului.

Referitor la reacţia preşedintelui SUA, Barck Obama, care i-a sugerat să demisioneze, Mubarak a ezitat să răspundă dacă s-a simţit trădat de omologul său american.

"I-am spus lui Obama: tu nu înţelegi cultura egipteană şi ce s-ar întâmpla cu această ţară dacă eu aş renunţa acum. Nu am intenţionat niciodată să mai candidez la un mandat şi nici ca fiul meu, Gamal, să fie preşedinte după mine".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite