Israelul respinge acuzaţiile Dubaiului în cazul asasinării liderului Hamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 suspecţi căutaţi pentru asasinarea liderului Hamas Mahmoud al-Mabhouh.
11 suspecţi căutaţi pentru asasinarea liderului Hamas Mahmoud al-Mabhouh.

Acuzaţiile aduse de poliţia din Dubai împotriva serviciului secret israelian, Mossad, suspectat de asasinarea în emirat a unui comandant militar a mişcării islamiste palestiniene Hamas au fost respinse de un oficial israelian de rang înalt, vineri, transmite AFP.

Poliţia din Dubai nu a furnizat nici o dovadă cu caracter incriminatoriu în acest caz, a declarat oficialul, sub semnul anonimatului.

Comandantul poliţiei din Dubai, Dhahi Khalfan, s-a declarat, joi, sigur în proporţie de 99 la sută, dacă nu 100 la sută, că Mossad-ul este în spatele asasinatului.

Citiţi aici despre cum a fost plănuită asasinarea liderului Hamasului în Dubai

Nimeni nu ştie, în prezent,ce s-a întâmplat. Poliţia din Dubai nici măcar nu a explicat circumstanţele morţii lui Mahmoud Abdel Rauf Al-Mabhouh, a precizat oficialul israelian.

Trupul neînsufleţit al liderului Hamas a fost descoperit la 20 ianuarie.

Nu există nici măcar o dovadă că el a fost asasinat. Tot ce se vede pe înregistrările video sunt oameni care vorbesc la telefon, a subliniat oficialul, potrivit căruia ameninţările privind mandatul internaţional care ar putea fi lansat, la cererea Dubaiului, împotriva directorului Mossad-ului, Meir Dagan sunt "ridicole".

Anterior, comandantul poliţiei din Dubai afirmase că, dacă se dovedeşte că Mossad-ul este în spatele acestei crime, ceea ce este în prezent foarte probabil, Interpolul ar urma să emită o notificare cod roşu împotriva directorului Mossad-ului, pentru că aceasta ar face din el un criminal.

Notificările cod roşu ale Interpol sunt mandate de urmărire în vederea extrădării, ce vizează persoane căutate de un stat, potrivit site-ului de Internet al organizaţiei de cooperare poliţienească internaţională.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite