VIDEO Şeful poliţiei din Dubai este sigur că Israelul se află în spatele asasinării liderului Hamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dahi Khalfan Tamim, şeful poliţiei din Dubai, a declarat că este 99% sigur că Israelul a fost implicat în uciderea comandantului militar al grupării Hamas Mahmoud al-Mabhouh la un hotel de lux din Dubai, potrivit unui raport publicat marţi de un ziar local, titrează cotidianul israelian Haaretz.

Investigaţiile noastre dezvăluie că serviciul secret israelian Mossad este implicat în asasinarea lui al-Mabhouh. Faptul este sigur în proporţie de 99%, dacă nu 100%, a declarat Tamim pentru cotidianul din Dubai.

Citiţi aici despre cum a fost plănuită asasinarea liderului Hamasului în Dubai

Cotidianul israelian Haaretz a aflat joi identităţile a doi palestinieni, care au avut legătură cu crima de pe 20 ianuarie din Dubai, arestaţi în Iordania.

Ahmad Hasnin, un agent al serviciilor secrete palestiniene, şi Anwar Shekhaiber, un angajat al Autorităţii Palestiniene din Ramallah, au fost arestaţi în capitala Iordaniei, Amman.

Iordania a confirmat marţi că i-a extrădat pe cei doi în Dubai.

Cei doi pelestinieni erau rezidenţi ai Fâşiei Gaza înainte ca Hamasul să preia controlul asupra regiunii în 2007, a declarat o sursă a Hamasului pentru publicaţia Haaretz.

Ambii s-au mutat în Dubai, unde au fost recrutaţi de o companie imobiliară aparţinând unui înalt oficial al Fatah, o facţiune politică condusă de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

Un al treilea bărbat, un agent de securitate al Hamasului, este reţinut în prezent în Siria, fiind suspectat că a asistat la o lovitură în grup, potrivit unor informaţii furnizate de cotidianul britanic The Guardian miercuri. 

Surse palestiniene au declarat că Nahro Massoudse află în detenţie şi este supus interogării în Damasc, raportează The Guardian.

Şeful grupării Hamas Khaled Meshala negat informaţia, afirmând că "nu este deloc corectă".

Dar, surse palestiniene au insistat că Massoud este chestionat, în contextul speculaţiilor potrivit cărora trădători palestinieni ar fi fost implicaţi în planul de asasinare din Dubai.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite