Iranul este dispus să discute cu SUA despre Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iranul este deschis la discuţii diplomatice cu Statele Unite în ceea ce priveşte Afganistanul, a declarat liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad, într-un interviu pentru ABC News.

Cred că discuţiile sunt întotdeauna bune, cu condiţia să fie desfăşurate cu respect şi să se bazeze pe încredere reciprocă, a declarat preşedintele iranian, relatează ABC News.

Dacă administraţia Statelor Unite vrea cu adevărat să îşi modifice politica din Afganistan şi Irak şi să se îndrepte într-o direcţie care să deservească interesele popoarelor celor două ţări, suntem întotdeauna deschişi la cooperare, aşa cum suntem şi acum, a adăugat el.

Citiţi şi:

Iran a început alimentarea reactorului nuclear

Ahmadinejad a subliniat că a trimis o invitaţie SUA şi ONU pentru noi discuţii, dar nu a primit niciun răspuns.

Preşedintele iranian a abordat şi problema femeii condamnate la moarte prin lapidare, Sakineh Mohammadi Ashtiani. Preşedintele a dat asigurări că nu a fost pronunţată o sentinţă în acest caz şi că a fost vorba de o intoxicare a presei americane de către politicieni. El a precizat că lapidarea este "o metodă veche, iar metodele vechi trebuie să se schimbe".

În plus, liderul de la Teheran a cerut eliberarea a opt iranieni deţinuţi în SUA, după ce Teheranul a pus-o în libertate pe Sarah Shourd, unul dintre cei alpinişti americani pe care i-a arestat în urmă cu peste un an.

În ceea ce priveşte cazurile pregătite de justiţie împotriva liderilor de opoziţie Mousavi şi Karroubi, Ahmadinejad a subliniat că aceştia sunt liberi şi că procuratura ar fi trebuit să pregătească eventuale cazuri împotriva lor încă de anul trecut.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite