Inundaţiile din România, în presa internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre inundaţiile care au lovit România în ultima săptămână cauzând moartea a zeci de persoane, blocarea traficului rutier şi feroviar şi evacuarea a sute de persoane din locuinţele distruse de ape. 

16 oameni au murit şi alţi 9 sunt daţi dispăruţi ca rezultat al inundaţiilor din ultima săptămână din România. Cele mai grav afectate judeţe sunt cele din nord-estul ţării. Numai luni seara, şase oameni au murit în judeţul Botoşani din Moldova, notează The Voice of Russia.

Ploile torenţiale şi inundaţiile au afectat de asemenea şi regiuni din Cehia, Austria şi Polonia. În sudul Republicii Cehe, cel puţin 13 oameni au murit într-o săptămână din cauza inundaţiilor cauzate de ploile care au căzut în continuu, continuă jurnaliştii de la The Voice of Russia.

AFP
scrie că numărul victimelor care şi-au pierdut viaţa în inundaţiile din România a ajuns la 16, după ce bilanţul de luni indica 6 persoane. Mai multe regiuni din zona balcanică au fost afectate de ploile abundente. De asemenea sute de persoane au fost evacuate din casele lor, completează jurnaliştii de la AFP.

În judeţul din Suceava, autorităţile au spus că, marţi, patru oameni au murit peste noapte fiind luaţi de ape, iar alte două persoane sunt date dispărute.

Podurile şi drumurile au fost avariate, culturile agricole au fost inundate şi sute de case au fost afectate. Calea ferată dintre România şi Ucraina a fost închisă şi sute de sate au rămas fără curent electric.

Agenţia de ştiri Xinhua notează că 2000 de persoane din peste 60 de localităţi au fost evacuate din cauza indundaţiilor. Autorităţile locale i-au relocat pe oameni în şcoli şi săli de sport. Între timp, sute de gospodării au fost distruse, iar traficul pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene a fost oprit ore întregi din cauza apelor.

Ploi abundente şi viituri majore sunt aşteptate în continuare în nord, nord-vestul şi părţi din centrul României cel puţin până miercuri, potrivit oficialilor.

Dunărea a inundat orașul Hârșova

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite