IMAGINI ŞOCANTE Un bărbat neînarmat a fost împuşcat de către poliţia militară şi lăsat să moară în plină stradă (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarfaraz Shah a fost ucis de către poliţia militară
Sarfaraz Shah a fost ucis de către poliţia militară

Un ofiţer al poliţiei paramilitare a împuşcat de două ori un bărbat de origine pakistaneză, suspect de furt, şi apoi l-a lăsat să moară în plină stradă.

Potrivit imaginilor filmate de un reporter al postului local Awaz TV, un tânăr bănuit că ar fi furat ceva este luat de păr de către un soldat şi târât până în mijlocul unui grup de paramilitari în localitatea Karachi,  capitala economică a Pakistanului, potrivit  Daily Mail.

Citiţi şi:

Un fost militar a fost condamnat pentru că a maltratat un soldat din subordine

Caz incredibil la Galaţi!  Anchetatorii care au bătut, maltratat şi închis un bărbat  pot scăpa nepedepsiţi

Deşi este forţat să stea în genunchi cu mâinile la spate şi să ceară iertare, bărbatul, pe nume Sarfaraz Shah, este împuşcat de către unul dintre soldaţi de două ori, în picior şi apoi în mână.

Sarfaraz Shah cade la pământ urlând de durere. El a murit în timp ce militarii stăteau şi se uitau la el. Pakistanezul a murit în apropiere de parcul Benazir Bhutto, denumit aşa după fostul premier al Pakistanului, un simbol internaţional al democraţiei.

Imaginile video au declanşat critici puternice din partea organizaţiilor care luptă pentru drepturile omului faţă de guvernul şi aşa nepopular, despre care spun că nu a reuşit să ţină în frâu poliţia şi militarii.  "Acest lucru ne arată că instituţiile noastre legislative au devenit o adevarată piedică, iar consecinţa o reprezintă această brutalizare a societăţii" a declarat Zohra Yusuf, preşedintele Comisei pentru Drepturile Omului din Pakistan."Este foarte îngrijorător şi se întâmplă de prea multe ori", a adaugat el.

Iniţial, un reprezentant al poliţiei a descris incidentul ca fiind un conflict cu un criminal înarmat. Ulterior, cameramanul care a filmat incidentul a primit ameninţări anonime cu moartea, potrivit şefului său de la postul local de televiziune Awaz TV.

Ziarele din Pakistan au scris despre moartea lui Sarfaraz Shah. Totodată, au fost organizate manifestaţii de amploare împotriva violenţelor comise de poliţia militară din Karachi.

"Fratele meu era nevinovat, el mergea pe jos spre parc. Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat", a declarat fratele lui Sarfaraz Shah pentru BBC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite