VIDEO Imagini cu vulcanul din Islanda după erupţie: "Am simţit respiraţia fiarei. Nu am fi avut nicio şansă să trăim"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reporter britanic a urcat pe vulcanul Eyjafjallajokull din Islanda chiar înainte ca acesta să erupă şi să blocheze traficul aerian în toată Europa. Nu ar fi avut nicio şansă de supravieţuire dacă vulcanul ar fi erupt atunci.

Henry Porter s-a dus noaptea, cu un jeep, într-un canion lângă munte în încercarea de a auzi ce se întâmplă în interiorul vulcanului. "Am simţit repiraţia fiarei şi am auzit frământarea vulcanului", spune reporterul, care descrie cum la câteva sute de metri deasupra lui, micile explozii vulcanice aruncau în aer mingi de foc care luminau cerul cu un roşu aprins.

Jurnalistul l-a întrebat pe unul dintre cei trei însoţitori cu care urcase pe munte ce ar face în cazul unei erupţii de proporţii foarte mari. "A început să calculeze distanţa până la drum, viteza maximă pe care o atingea maşina lui, viteza lavei şi a spus că nu am scăpa. Singura noastră şansă ar fi fost să urcăm în continuare pe munte poate aşa scăpăm de valul de pietre, lavă, gheaţă şi noroi. Dar nu am scăpa nici aşa de cenuşa vulcanică ca să nu mai zic de căldura degajată".

Henry Porter povesteşte că la o săptămână după ce a plecat, drumul pe care a stat atunci nu mai exista pentru că a fost distrus de un gheţar topit după erupţie. Ceea ce fusese o atracţie turistică a devenit un peisaj apocaliptic, explică reporterul care aplecat chiar înainte de marea erupţie.

Mai citiţi:

 -  VIDEO Reportaj din Islanda după erupţia vulcanică: "Am fost şocat!"

 -  Analiză: cum schimbă erupţiile vulcanice lumea

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite