Spania are nevoie de 9.000 de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Propunerile făcute ar putea revoluţiona sistemul sanitar
Propunerile făcute ar putea revoluţiona sistemul sanitar

Sistemul sanitar spaniol are un deficit major de 9.000 de medici. Deficitul de personal specializat este rezultatul opţiunii unui număr de 8.500 de medici, care au studiat şi activat în Spania de a lucra în alte state ale U.E şi în America.

Conform datelor publicate de ziarul "20minutos", un studiu efectuat de Facultatea de Sănătate Publică de la Universitatea din Madrid a avertizat asupra unui deficit de 9.000 de cadre medicale în sistemul sanitar spaniol.

Citiţi şi: Ambulanţa a pierdut dializaţii şi o grămadă de bani publici

În raportul prezentat de analiştii care au participat la studiu este solicitată o reformă a sistemului sanitar care presupune scurtarea perioadei de stagiatură a medicilor tineri şi prelungirea voluntară a perioadei de activitate a specialiştilor, care doresc să lucreze în spital şi după perioada de pensionare.

În prezent, patru din zece medici spanioli au vârsta de peste 50 de ani, iar studiul a menţionat diferenţa dintre creşterea populaţiei şi îmbătrânirea forţei de muncă. Studiul precizează că deficitul este mai mare în asistenţa medicală de specialitate unde este nevoie de 9.000 de cadre medicale.

Raportul şi propunerile făcute de analiştii Universităţii din Madrid ar putea reorganiza sistemul sanitar spaniol într-o formulă fără precedent.

Vezi AICI ce specializări medicale sunt căutate în spitalele spaniole

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite