Un şofer elveţian riscă o amendă de peste 700.000 de euro pentru că mergea cu 290 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer elveţian aflat la bordul unei maşini sport a fost surprins de un radar rulând cu 290 km/h, pe o autostradă din vestul Elveţiei, unde limita de viteză era de 120 km/h, potrivit poliţiei citate de Herald Sun.

Oficialii elveţieni nu au putut să spună dacă acesta a fost un record de viteză, întrucât nu există o evidenţă a datelor la nivel naţional, a spus purtătorul de cuvânt al biroului federal al drumurilor, Thomas Rohrbach.

Şoferului în vârstă de 37 ani i-a fost suspendat permisul, iar bolidul de 570 cai putere, un Merdedes SLS, i-a fost confiscat. Deşi iniţial a fost reţinut de poliţie, bărbatul a fost eliberat, dar riscă o amendă care poate ajunge la un milion de franci eleveţieni (peste 700.000 de euro), în funcţie de veniturile sale.

Un magistrat local a spus poliţiei să ţină maşina în custodie, drept garanţie până la emiterea unei hotărâri judecătoreşti. SLS-ul valorează aproximativ 200.000 de euro.

În Elveţia, a circula cu peste 25 km/h peste viteza legală de 120 km/h pe o autostradă, este infracţiune, iar amenzile se acordă în funcţie de venituri.

În comparaţie, bucureşteanul de 23 de ani prins în urmă cu doar câteva zile gonind cu 248 km/h pe Autostrada Soarelui, s-a ales cu suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile şi cu aplicarea a nouă puncte de amendă.

VIDEO Mergea prea repede sau zbura prea jos?

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite