VIDEO Mergea prea repede sau zbura prea jos?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean a fost prins gonind pe Autostrada Soarelui cu 248 km/h, un record pentru România. Viteza e comparabilă cu cea atinsă la decolare de un Boeing 737. Cristian Şerban, 23 de ani, deţine de vineri recordul de viteză înregistrat de radar în România. Pentru isprava lui a rămas trei luni fără carnet.

Cristian Şerban - băiat de bani gata şi posesor de Porsche la doar 23 de ani - se grăbea spre litoral. Şi se grăbea atât de tare încât a depăşit toate „performanţele" în materie de viteză, înregistrate de radarele poliţiei pe şoselele din România.

Tânărul "zbura" cu 248 km/h, cu doi kilometri pe oră mai încet decât îi trebuie unui Boeing 737 de peste 50 de tone să se ridice de la sol. Şi cu un singur kilometru pe oră mai iute decât fostul deţinător al recordului de viteză pe drumurile publice - Emil Roşianu, pe atunci vicepreşedintele FC Timişoara, care a stat, totuşi, în fruntea topului vreme de cinci ani, din aprilie 2005 până vineri.

Recidivist

Graba tânărului i-a surprins şi pe poliţiştii care ­l-au oprit şi amendat, agenţii confirmând, de altfel, că n-au prins pe nimeni conducând mai rapid decât Cristian Şerban pe Autostrada Soarelui.

Preazoritul şofer s-a ales cu permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 90 de zile şi cu nouă puncte de penalizare. În plus, a primit o amendă de 540 de lei. Goana de vineri confirmă năravul tânărului posesor de Porsche alb: anul trecut a fost depistat de radarul Poliţiei rulând cu 214 kilometri pe oră.

Vitezomani de top

Cristian Adomniţei
, fostul ministru al Educaţiei, a fost prins conducând cu 155 km/h pe DE 581, unde limita legală era de 50 km/h. Se întâmpla anul trecut, la 4 martie.

Vasile Turcu, fost acţionar la FC Dinamo  - 187 km/h pe Autostrada Bucureşti - Piteşti (limita legală: 130 km/h), la 28 februarie 2009.

Nicolae Guţă
, manelist - 152 km/h pe DN1 în judeţul Sibiu (limita legală: 100 km/h), la 22 august 2009.

George Copo
s, om de afaceri, finanţatorul clubului Rapid - 200 km/oră,pe Autostrada Bucureşti - Piteşti (limita legală: 130 km/h), la
20 iunie 2009.

Emil Roşianu
, fost vicepreşedinte la FC Timişoara - prins în aprilie 2005 gonind cu 247 km/h. În maşină erau şi doi copii minori.

Andrei Năstase, fiul deputatului PSD Adrian Năstase. În august 2009, băiatul de politician a rămas fără permis de conducere, după ce a fost depistat de poliţişti conducând cu 141 de km/h pe şoseaua Kiseleff.

Pedepse aspre în UE

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite