Atentatorul lui Papa Paolo a ieşit din puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ali Agca, omul care a încercat să îl asasineze pe Papa Giovanni Paolo al II-lea, a fost eliberat din puşcăria din Turcia, unde a stat închis în ultimii 10 ani.

Agca, în vârstă de 52 de ani, a petrecut 29 de ani după gratii, iar acum a fost eliberat. Potrivit ziarului ¨La Stampa¨, odată ieşit din puşcărie, Ali Agca a declarat că ¨întreaga lume va fi distrusă în secolul acesta¨. ¨Proclam sfârşitul lumii. Fiecare fiinţă umană va muri. Eu sunt Hristosul etern¨ a declarat Agca, potrivit sursei citate.

Avocatul lui Ali Agca, Yilmaz Abosoglu, a explicat că teroristul doreşte să liniştească comunitatea internaţională afirmând că 29 de ani de închisoare l-au schimbat profund.
Ali Agca a încercat pe data de 13 mai 1981 sp îl ucidă pe Papa Giovanni Paolo al II-lea. Ulterior, după ce a stat 19 ani în închisoare în Italia, Agca a fost transferat în Turcia unde a servit alţi 10 ani de puşcărie. Papa Paolo l-a iertat public pe terorist după atentat. Presa internaţională susţine că Agca şi-a exprimat dorinţa, prin intermediul unor scrisor expediate către Vatican, de a merge să se roage la mormântul lui Papa Paolo. Teroristul nu a primit deocamdată răspuns din partea Vaticanului.

Vezi aici VIDEO cu tentativa de ASASINAT a PAPEI

Citeşte şi: EXCLUSIV/ Poliţia lansează o ipoteză şocantă: Terorişti la CFR!

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite