EXCLUSIV/ Poliţia lansează o ipoteză şocantă: Terorişti la CFR!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii CFR Marfă sunt văzuţi de poliţişti ca potenţiali suspecţi în cazul distrugerilor la calea ferată
Angajaţii CFR Marfă sunt văzuţi de poliţişti ca potenţiali suspecţi în cazul distrugerilor la calea ferată

Şeful Poliţiei Transporturi Galaţi susţine că lucrătorii de la Calea Ferată şi-ar putea răzbuna concedierea cu acte de sabotaj.Directorul CFR Marfă Galaţi, Andone Bourceanu, ne-a declarat că ipoteza este puţin probabilă pentru că oamenii au înţeles în buna parte situaţia financiară în care se găseşte compania.

Cu câteva săptămâni înainte ca administraţia CFR Marfă Galaţi să treacă la disponibilizarea a jumătate dintre cei 1.800 de angajaţi, şeful Poliţiei Transporturi Galaţi, comisarul-şef Petrică Hahui, vine cu o ipoteză şocantă.

CITIŢI ŞI:

Jumătate din angajaţii CFR Marfă Galaţi vor fi concediaţi

Feroviarii nu se lasă concediaţi

Galaţi: Hoţii de fier continuă să pericliteze siguranţa feroviară

Galaţi: Un muncitor de la CFR a fot bătut de colegi pentru că munceşte prea mult

Galaţi: De luni, 1800 de ceferişti gălăţeani pleacă în şomaj

Sărbători cu concedieri pentru angajaţii CFR

O parte dintre angajaţii companiei care vor rămâne fără slujbe ar putea recurge la acte de sabotaj asupra reţelei de cale ferată şi a instalaţiilor adiacente ca represalii pentru acţiunea CFR Marfă.

Aceşti oameni cunosc foarte bine reţeaua de cale ferată şi pot oricând să facă ceva care să pună în pericol siguranţa transportului pe calea ferată. Noi vom monitoriza atent situaţia pentru a preîntâmpina astfel de situaţii", a declarat comisarul-şef Petrică Hahui.

Contactat de noi, directorul CFR Marfă Galaţi, Andone Bourceanu, este sceptic că ceferiştii ar putea recurge la astfel de gesturi extreme.

Nu cred se va întâmpla aşa ceva. Salariaţii care vor fi disponibilizaţi au înţeles decizia şi se vor conforma fără să creeze astfel de probleme", susţine directorul CFR Marfă Galaţi.

Se pregătesc de proteste

Şeful Poliţiei Transporturi Galaţi vorbeşte de disponibilizarea a circa 650 de salariaţi din cadrul regionalei CFR Marfă, dar în realitate numărul acestora este mult mai mare, fiind vorba de peste 900 de lucrători la calea ferată.

Liderul Sindicatului Mişcare Comercial Galaţi, Viorel Istrate, ne-a declarat că feroviarii discută în aceste zile despre posibilitatea declanşării unor acţiuni de protest, ca replică la măsura disponibilizărilor masive de personal.

Se analizează ce este de făcut în această situaţie. Nu suntem de acord cu măsura concedierilor, mai ales fără plăţi compensatorii pentru salariaţi. Am mai discutat acest aspect cu conducerea companiei, dar nu am primit un răspuns favorabil. Cel mai probabil vom hotărî să declanşăm o grevă", susţine Viorel Istrate.

Nimic însă despre acţiuni deliberate de distrugere a reţelei de cale ferată. Cele mai mari probleme din acest punct de vedere le-au creat până acum hoţii de fier vechi, care au tăiat cabluri electrice sau au dezmembrat dispozitive care au afectat siguranţa pe calea ferată.

În 2009 au fost comise 40 de furturi din zona căii ferate, dintre care 17 au pus realmente în pericol siguranţa călătorilor care circulau cu trenul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite