Papa Benedict închide o mănăstire din cauza orgiilor măicuţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mănăstire de lângă Roma va fi închisă la ordinul Papei Benedict al XVI-lea din cauza practicilor monahale din acest loc, unde călugăriţele organizau adevărate chermeze în altar.

Este vorba despre mănăstirea "Sfânta Cruce din Ierusalim", una dintre cel mai vechi şi cunoscute mănăstiri din regiunea capitalei italiene. Deşi înăuntru se găsesc numeroase relicve de valoare, mănăstirea va fi închisă din cauza practicilor considerate non-creştine, scrie Diario Horizonte.

Pedeapsă de la Vatican pentru un preot pedofil: rugăciuni şi penitenţă

Douăzeci de călugăriţe vor fi transferate la alte mănăstiri din Italia, după ce s-a constatat că "stilul de viată" nu era în acord cu doctrina bisericii.

Măicuţele de aici dădeau frecvent petreceri dansante în jurul altarului, organizator principal fiind una dintre călugăriţe, Anna Nobili, fostă dansatoare la un club de noapte şi balerină. Pe Internet circulă un filmuleţ care arată cum ea dansează în biserică cu un crucifix. Pe deasupra, la petreceri ar fi venit şi unele celebrităţi, printre care şi Madonna, potrivit Ziare.com.

De la mănăstire, în urmă cu doi ani, a fost izgonit şi abatele, fost designer de modă la Milano. Decizia de închidere a mănăstirii a fost luată din luna martie, dar nu a fost anunţată oficial, membrii comunităţii monahale de aici urmând a fi mutaţi la alte mănăstiri.

Oficialii Vaticanului au început o anchetă în urma acuzaţiilor de "abuz liurgic" în mănăstire, după ce a fost raportat faptul că maicile dansau în jurul altarului în timpul slujbelor.

VIDEO cu călugăriţa pe adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite