FOTO Primul român căzut victimă huliganilor din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr român a căzut victimă huliganilor din Londra care au devastat cartiere întregi din oraş, în ultimele cinci zile. Românul a fost jefuit în plină stradă de un grup de indivizi din capitala britanică, a relatat corespondentul Realitatea TV, aflat la Londra.

George Covaci locuieşte la Londra şi a ieşit la cumpărături sâmbătă seară. Abia ieşise din magazinul de unde făcuse piaţa când a fost asaltat de cinci bărbaţi îmbrăcaţi cu hanorace şi cu glugi pe cap. Ei i-au luat telefonul mobil, banii şi cumpărăturile.

Citeşte şi:
Revoltele violente de la Londra s-au extins şi în alte oraşe. Un comisariat de poliţie a fost incendiat

FOTO Ce rol au jucat mesajele BlackBerry în organizare violenţelor de la Londra

Numele unui alt român a mai făcut înconjurul presei, lăudat fiind pentru gestul său. Adrian a salvat o femeie poloneză în vârstă de 32 de ani, din Londra, care striga după ajutor de la fereastra apartamentului inundat de fumul provenit de la incendiul declanşat în clădire de huliganii londonezi.

După ce a fost publicată fotografia în care femeia sare de la etaj, în timp ce în spatele său se observă flăcări, poliţia britanică a dezvăluit atât datele persoanei salvare, cât şi a salvatorului. Este vorba de Monika Konczyk, o tânără poloneză în vârstă de 32 ani şi de un român, cunoscut doar ca Adrian, informează "The Guardian". Cu toate că românul a vrut să fie cunoscut ca salvatorul fetei, acesta a declarat: "Suntem vecini. Nimeni nu este erou". Citeşte mai multe aici

Sâmbătă seară, Londra a devenit scena unor proteste violente, iscate după moartea unui tânăr de 29 de ani, tatăl a patru copii. El a murit împuşcat de forţele de ordine care desfăşurau o operaţiune împotriva infracţionalităţii, în cadrul comunităţii de culoare din cartierul Tottenham.

image

Decesul lui a revoltat locuitorii londonezi care au ieşit în stradă. Însă manifestaţiile au degenerat în cele mai grave violenţe ale ultimilor 20 de ani din capitala britanică. Protestatarii, după cum erau denumiţi de presă iniţial, au devenit huligani. Ei au luat cu asalt mai multe cartiere din Londra, au devastat magazine şi au incendiat clădiri şi maşini. Incidentele violente s-au extins şi în alte oraşe ale Marii Britanii, precum Manchester, Wolverhampton, West Bromwich, Nottingham, Leicester, Birmingham şi Liverpool.

Premierul David Cameron a dispus, marţi, ca numărul poliţiştilor care patrulează străzile londoneze să crească de la 6.000 la 16.000, iar joi urmează să fie aduse tunuri de apă pentru dispersarea mulţimii. Măsurile luate până în prezent nu au generat, însă, domolirea vandalizărilor.

Începând de sâmbătă, poliţia britanică a arestat 820 de persoane, iar 279 de suspecţi au fost puşi sub acuzare, informează CNN. Instanţele au introdus ture de noapte.

image
image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite