Iulia Timoşenko rămâne în arest. Tribunalul a respins cererea de eliberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostului premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, rămâne în arest, după ce tribunalul de la Kiev a respins cererea de eliberare.

Procurorul care instrumentează cazul, Lilia Frolova, a declarat că Timoşenko ar putea obstrucţiona ancheta privind abuzul de putere în cazul semnării unor contracte de aprovizionare cu gaz rusesc, în anul 2009. Potrivit Parchetului, acordul a provocat statului ucrainean pierderi de peste 1,5 de miliarde de grivne, echivalentul a aproximativ 130 de milioane de euro.

Citeşte şi:
Imagini de la arestarea fostului premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko

FOTO Susţinătorii lui Timoșenko au atacat forţele de ordine care o escortau în drum spre tribunal

Totodată, Codul de procedură criminal din legislaţia ucrainiană nu permite posibilitate unui apel pentru acest caz judiciar, a atras atenţia procurorul Lilia Frolova, informează "The Voice of Russia".

Astfel, judecătorul Rodion Kiriev a respins, luni, moţiunea apărării, depusă de avocatul Iuri Suhov, care solicitase eliberarea din arest a lui Timoşenko.

Kiriev a decis, vineri, ca restricţiile de călătorie impuse fostului premier să fie înlocuite cu măsura de arestare preventivă. Acuzarea a insistat asupra reţinerii lui Timoşenko după ce premierul Mikola Azarov a fost audiat în calitate de martor în procesul în care Iulia Timoşenko este judecată pentru abuz de putere.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite