Imagini de la arestarea fostului premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostului premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, a fost arestat, vineri, la Kiev. Timoşenko a ajuns în arestul preventiv al poliţiei ucraine după a fost acuzată că şi-a depăşit atribuţiile de premier, în 2009, autorizând, fără aprobarea Guvernului, semnarea unor contracte privind importul de gaze naturale ruseşti la un preţ prea mare, dezavantajos pentru Kiev.

În cursul audierilor de vineri, judecătorul Rodion Kireiev a decis să dea curs solicitării Parchetului de plasare a liderei opoziţiei ucrainene în arest preventiv, informează blik.ua.

Iulia Timoşenko, în prezent principalul lider al Opoziţiei din Ucraina, este acuzată de abuz de putere în cazul semnării unor contracte de aprovizionare cu gaz rusesc, in anul 2009. Parchetul susţine că acordul a provocat statului ucrainean pierderi de peste 1,5 de miliarde de grivne, echivalentul a aproximativ 130 de milioane de euro.

Timoşenko riscă 10 ani închisoare.

Audierea fostului premier al Ucrainei, Iulia Timoșenko, a fost întreruptă des de susţinătorii acesteia, care au strigat din stradă "Să vă fie rușine!" şi au scandat "Iulia! Iulia!". De altfel, maşina în care a fost adusă Timoșenko a fost asaltată de susţinătorii ei, o serie de ciocniri având loc între cei 30 de ofiţeri de poliţie care l-au arestat pe principalul lider al Opoziţiei şi partizanii acesteia. Vezi aici GALERIE FOTO

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite