Mesaje rasiste la băcănia unor conaţionali din Franţa: “Rasa voastră de români, fii de c**ve”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băcănia românilor din Rennes FOTO: rennes.lemensuel.com
Băcănia românilor din Rennes FOTO: rennes.lemensuel.com

"Rasa voastră de români, fii de c**ve" şi "Închideţi buticul" sunt lozincile rasiste pe care le-au găsit doi români din oraşul francez Rennes, inscripţionate în magazinul lor. La începului lui iunie, băcănia lor a fost spartă, infractorii lăsând înscrisuri discriminatorii pe arcadele încăperii.

Patronul băcăniei, Cireşar Răducanu, a fost anunţat de localnici că mica lui afacere a fost călcată de hoţi în noapte de 4 spre 5 iunie, relatează astăzi  presa franceză. Odată ajuns la magazin, el a găsit pe arcade inscripţionate mesajele "Rasa voastră de români, fii de c**ve" şi "Închideţi buticul!".

EXCLUSIV Ţiganii fac legea la Timişoara. Ei au luat cu asalt Spitalul Judeţean din Timişoara şi au pus stăpânire pe un parc GALERIE FOTO

Ţiganii din Timişoara au ridicat palate cu turnuleţe pentru morţi. Un loc de veci cu termopane şi marmură costă 10.000 de euro GALERIE FOTO

Patronul şi soţia sa, Gabriela Graideanu au descoperit că hoţii furaseră bani din casă şi multe produse, inclusiv sticle de alcool. Daunele se ridică la 1.600 de euro, s-a plâns Cireşar Răducanu. "Pierderea ne aduce într-o situaţie financiară dificilă", a spus soţia comerciantului.

Incidentul de pe bulevardul François-Mitterrand din Rennes a revoltat localnicii, mulţi dintre ei clienţi fideli ai românilor, informează site-ul rennes.lemensuel.com.

"Este scandalos, este intolerabil, mai ales că aceşti comercianţi sunt şarmanţi, ei muncesc din greu şi s-au integrat complet", a spus Annick, o clientă fidelă a băcăniei.

"Această mică afacere făcea cartierul mai viu. Vrem să le arătăm patronilor solidaritatea noastră, pentru a şti că nu sunt doar rasişti în Franţa", a adăugat femeia.

În cartier, acest caz a produs puternice reacţii. Alţi rezidenţi, cum ar fi asociaţia de ambarcaţiuni de pază, a trimis chiar şi o scrisoare din partea asociaţiilor din cartier pentru a denunţa aceste fapte.

Ambii patroni au depus plângere. Siguranţa departamentală a început o anchetă. Totodată, asociaţia SOS Rasism ia în calcul posibilitatea de a depune plângere în acest caz.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite