EXCLUSIV Ţiganii şi-au făcut tabără lângă Spitalul Judeţean din Timişoara şi au pus stăpânire pe un parc GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţiganii s-au mutat în faţa spitalului Judeţean din Timişoara
Ţiganii s-au mutat în faţa spitalului Judeţean din Timişoara

Ţiganii, 20 la număr, stau de mai multe zile şi nopţi într-un parc din Timişoara. Ei şi-au adus de acasă scaune şi mese. Totul a pornit de la o rudă bolnavă, care a fost internată la Spitalul Judeţean din Timişoara. Chiar dacă ruda lor nu este în stare critică, ţiganii nu vor să plece din zonă.

De aproape o săptămână, în faţa Spitalului Judeţean din Timişoara a apărut o tabără ţigănească. 20 de rromi au decis să îşi petreacă zilele şi nopţile în faţa unităţii medicale, ba chiar au pus stăpânire peste un parc, după ce o rudă a fost internată în spital. Chiar dacă boala nu este gravă, ţiganii nu vor să plece până nu îşi vor vedea ruda vie şi nevătămată.

Ţiganii s-au mutat în faţa spitalului Judeţean din Timişoara

CLICK AICI PENTRU POZE CU PARCUL TRANSFORMAT ÎN CAMPING

"Bolnavul a fost internat de mai multe zile, însă starea lui nu este stabilă. Acest lucru le-a fost explicat şi rudelor, care vin foarte des să îl viziteze", a spus Liana Dacilescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean din Timişoara.

Cum ţiganilor nu li s-a permis să doarmă în spital, aceştia au transformat un parc din faţa spitalului în camping. Ei au adus de acasă scaune şi mese, iar unii dintre ei au ajuns să doarmă pe spaţiul verde.

Ţiganii s-au mutat în faţa spitalului Judeţean din Timişoara

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO 2

Gestul ţiganilor este surprinzător pentru timişoreni. Cu toate acestea, nu este pentru prima oară când obiceiurile rromilor atrag stupoare. În urmă cu câteva zile, ADS Timişoara a prezentat povestea unui cimitir care a fost transformat de ţigani într-un mini-cartier rezidenţial. Turnuleţe şi culori vesele, pastelate sau mai aprinse, termopane, marmură, statuete. Nu e vorba despre nişte vile dintr-un cartier rezidenţial, ci despre cavourile ţiganilor din Timişoara. Nu sunt deloc ieftine, locul de veci pentru două persoane costând în medie 1.000 de euro la care se adaugă costul construcţiei, de aproximativ 10.000 de euro.

Palate cu turnuleţe în cimitirele din Timisoara 2

CLICK AICI PENTRU POZE DIN CIMITIRUL CARTIER REZIDENŢIAL

Dotările din interior, televizoare, canapele, fotolii, mai costă şi ele cam 1.000 de euro. Nu este mult, spun ţiganii, pentru că „rudele merită tot respectul nostru şi după moarte". Singura problemă cu kitsch-urile răsărite în cimitire este că acestea sunt ilegale. De altfel, Primăria Timişoarei le va demola în mai puţin de o lună pe toate cele care depăşesc înălţimea de 1,8 metri.CLICK AICI pentru articolul complet!

Interlopul Ionelaş Cârpaci şi-a ridicat un cavou imens

Click AICI pentru o GALERIE FOTO cu palatele din cimitire!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite