FOTO Român reţinut la Atena în timpul evacuării manifestanţilor din piaţa Syntagma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român a fost reţinut, astăzi, la Atena, în timp ce forţele de ordine evacuau manifestanţii ce au ocupat, de două luni, piaţa Syntagma din capitala elenă. Bărbatul a fost acuzat de "încălcarea legilor privind protecţia mediului".

La sfârşitul lunii iunie, piaţa Syntagma din Atena, înconjurată de hoteluri şi clădiri publice, a devenit teatrul unor proteste violente şi confruntări cu poliţia. Astăzi, forţele de ordine au demarat evacuarea manifestanţilor, care şi-au instalat la 25 mai corturile în piaţa din faţa sediului Parlamentului elen.

Citeşte şi:
Grecia: durerile de după planul de salvare

Un comunicat al poliţiei elene descrie aceste corturi ca fiind "diferite obiecte care poluau mediul", motiv pentru care autorităţile au recurs la arestări, informează AFP.

Un cetăţean români, patru greci, doi francezi şi un german au fost reţinuţi, sâmbătă, urmând să fie aduşi în faţa unui procuror. Potrivit unui comunicat al poliţiei, protestatarii sunt acuzaţi de "încălcarea legilor privind protecţia mediului".

image

"Nu a avut loc nici o busculadă, dar (...) a fost foarte clar că trebuie să plecăm", a declarat unul dintre manifestanţii evacuaţi. "Nu înţeleg de ce ni s-a spus să plecăm, deoarece pieţele publice sunt făcute pentru toţi cetăţenii", a adăugat el.

"Am încercat să desfăşurăm o banderolă după evacuarea pieţei, însă ni s-a spus să o ridicăm imediat, în caz contrar riscând să fim arestaţi", a afirmat un alt protestatar.

Începând din 25 mai, mişcarea "indignaţilor", creată după modelul organizaţiei spaniole cu acelaşi nume, a reuşit să determine zeci de mii de greci să protesteze paşnic faţă de măsurile de austeritate şi politica de reformă aplicată de guvernul elen.

image


FOTO: Reuters

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite