Vlad Filat: "15 poliţişti care au maltrat tinerii în aprilie 2009 au fost demişi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Vlad Filat a anunţat, sâmbătă, că au fost suspendaţi din funcţie 15 poliţişti care sunt bănuiţi că ar fi maltratat tinerii în timpul evenimentelor din aprilie 2009, de la Chişinău, după cum informează ediţia online a cotidianului Jurnal din Republica Moldova.

Conform sursei citate, Filat a declarat că a primit această veste de la Ministerul de Interne. „Am fost informat că 15 persoane au fost suspendate din funcţie până când ancheta în cazul lor va fi finalizată”, a declarat premierul Republicii Moldova, dupa o şedinţă desfăşurată cu uşile închise la Ministerul Afacerilor Interne.

Mai citiţi şi:

Republica Moldova: Guvernul a dorit achiziţionarea unor blindate de luptă în aprilie 2009

Femei în arest la revoluţia din Moldova: "La miting ai putut să te duci cu ciclu, dar aici nu poţi să te dezbraci?"

Potrivit lui Filat, poliţiştii vor fi anchetaţi de Procuratura Generală, iar numele lor nu vor fi făcute publice.

Ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, a menţionat că printre cei suspendaţi din funcţie sunt şi poliţişti care apar în imaginile prezentate de preşedintele interimar, Mihai Ghimpu şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.  Victor Catan nu exclude faptul că, în viitorul apropiat, şi alţi poliţişti implicaţi în maltratarea tinerilor vor fi suspendaţi pe perioada anchetei.

Amintim că printre poliţiştii recunoscuţi de Ghimpu şi Chirtoacă sunt comisarul sectorului Botanica, Pavel Voicu, Andrei Covaci, şeful de sector de la Piaţa Centrală, Vasile Gorceac şi Vitalie Gorea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite