Republica Moldova: Guvernul a dorit achiziţionarea unor blindate de luptă în aprilie 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Republicii Moldova a intenţionat, în aprilie 2009, să procure, din Israel, maşini blindate performante de control contra manifestanţilor. Aceste echipaje erau dotate cu stingătoare de incendii şi urmau să fie achiziţionate într-un timp foarte scurt, după cum informează Unimedia.md.

Documentul a fost catalogat drept „strict secret” şi nu a putut fi descoperit în perioada care a urmat după incidentele de la Chişinău din perioada 7-9 aprilie 2009. Astfel, cele două blindate urmau să fie achiziţionate din Israel la preţul de 450.000 de euro, după cum anunţă sursa citată.

Mai citiţi şi:

Femei în arest la revoluţia din Moldova: "La miting ai putut să te duci cu ciclu, dar aici nu poţi să te dezbraci?"

VIDEO Republica Moldova: Poliţia a folosit gloanţe de luptă împotriva manifestaţilor, pe 7 aprilie 2009

Conform Unimedia.md, Ministerul Economiei şi Comerţului din Republica Moldova a susţinut decizia de echipare a organelor de forţă cu astfel de tehnici cu destinaţie specială, fiind „un element realmente important în asigurarea păstării ordinii publice în diverse circumstanţe”.

În acelaşi context, Ministerul Economiei şi Comerţului a înaintat preşedintelui Valdimir Voronin un act prin care  îi prezenta două modele de autovehicule cu destinaţie specială, unul construit pe bază de  automobil Mercedes, de către compania israeliană Beit Alfa Technologies, iar celălalt produs integral de compania americană Alpine Armoring.

Documentul secret din aprilie 2009
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite