VIDEO Inundaţiile din Insula Madeira au făcut 42 de victime şi numeroase pagube materiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma inundaţiilor care au lovit insula Madeira, cauzând moartea a 42 de persoane, guvernul portughez va anunţa trei zile de doliu naţional, iar cabinetul de la Lisabona se va reuni luni într-o şedinţă de urgenţă pentru a discuta despre această criză, informează BBC News.

După ce sâmbătă torente de noroi au măturat mai multe oraşe, numeroase maşini au fost îngropate, clădiri distruse, iar în capitala regională Funchal oamenii au fost măturaţi de apele dezlănţuite, echipele de salvare continuă căutările printre dărâmături.

Citiţi şi:

VIDEO Cel puţin 32 de persoane au fost ucise de inundaţii pe insula turistică Madeira

Peste 120 de persoane au fost rănite în urma furtunilor de sâmbătă, când cantităţile de apă au depăşit media lunară, potrivit meteorologilor. Aproximativ 250 de persoane au rămas fără locuinţe şi se află în prezent în adăposturi temporare.

Click aici pentru FOTOGALERIE

Echipe ale armatei încearcă să ajungă la comunităţile rămase izolate, după ce drumurile au fost blocate şi podurile prăbuşite. Există temeri că bilanţul morţilor ar putea creşte, în special în trei părţi izolate ale insulei, potrivit oficialilor.

Este foarte posibil să găsim mai multe cadavre, a declarat primarul din Funchal, Miguel Albuquerque. În insulă au fost de asemenea trimişi paramedici şi scafandri. O morgă provizorie a fost instalată pe aeroportul internaţional din insulă, care a fost redeschis pentru zboruri duminică.

Premierul portughez Jose Socerates, care a vizitat insula duminică, s-a declarat profund şocat de gravitatea inundaţiilor. Portugalia a cerut fonduri de urgenţă din partea Uniunii Europene, iar Spania şi-a oferit deja ajutorul. Companiile de construcţii din insulă au oferit echipamente echipelor de salvare pentru a ajuta la îndepărtarea dărâmăturilor.

Insula Madeira, situată la aproximativ 900 km de ţărm, este un loc atractiv pentru turiştii străini.

O femeie din Marea Britanie şi-a pierdut viaţa în inundaţii, în timp ce alţi câţiva britanici au fost spitalizaţi în Madeira.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite