VIDEO Cel puţin 32 de persoane au fost ucise de inundaţii pe insula turistică Madeira

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţiile din Madeira au măturat totul în calea lor
Inundaţiile din Madeira au măturat totul în calea lor

Insula turistică Madiera din Portugalia este grav afectată de inundaţiile din ultimele zile care au ucis cel puţin 32 de persoane, 68 de oameni au fost spitalizaţi, iar alte câteva sute au rămas fără locuinţe.

Guvernul portughez trimite ajutoare în Madeira, însă operaţiunile echipelor de intervenţie sunt dificile din cauza alunecărilor de teren şi a drumurilor blocate. Apele au distrus mai multe clădiri, au blocat aeroportul, au dărâmat poduri principale, iar vânturile puternice de peste 100km/h au smuls copacii din rădăcini şi i-au aruncat pe străzi, blocând astfel mai multe căi de acces.

Liniile de telefon au căzut, astfe că serviciile de urgenţă au trebuit să apeleze la staţiile radio locale pentru ca medicii să ajungă la victime. Mai multe elicoptere cu echipe medicale şi provizii au fost trimise de guvernul portughez către insula Madeira. O echipă de 56 de poliţişti şi 36 de pompieri au plecat din Lisabona către capitala insulei Funchal.

"Ne gândim la opţiunea de a declara stare de urgenţă şi apoi să căutam ajutor de la Uniunea Europeană", a spus Ministrul de Interne Rui Pereira.

Madeira, o regiune autonomă din Portugalia, este o staţiune apreciată de foarte mulţi turişti. Totuşi, până la această oră nu au fost raportate victime din rândul turiştilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite