VIDEO Chişinău: Martorul morţii lui Boboc i-ar putea recunoaşte pe poliţişti ucigaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutor internaţional pentru cazul Valeriu Boboc
Ajutor internaţional pentru cazul Valeriu Boboc

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat astăzi că există un martor care a fost lângă Valeriu Boboc când acesta a fost omorât. Tânărul se numeşte Damian Hâncu şi ar fi dispus să depună mărturie. 

VEZI VIDEO AICI

Potrivit edilului din capitala Republicii Moldova, mărturia în instanţă a fost chiar ideea lui Damian. Tânărul se află în prezent la studii în Franţa, relatează Jurnal de Chişinău.

Mai citeşte şi:

Cum a murit Valeriu Boboc în timpul evenimentelor din aprilie 2009 din Moldova

Tânărul i-ar fi telefonat şi s-ar fi oferit să depună mărturie în acest dosar privind moartea lui Boboc, fie prin telefon, fie venind în ţară, dar cu o condiţie. Să i se garanteze protecţia. „Când am fost recent la Bucureşti, deja am observat că eram urmărit de necunoscuţi”, a atras atenţia Damian Hâncu.

Damian Hâncu, martorul morţii lui Valeriu Boboc, ar putea recunoaşte poliţiştii care i-au lovit, pe el şi pe Valeriu, în noaptea din 7 spre 8 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Declaraţia a fost făcută chiar de Damian Hâncu, exclusiv pentru Jurnal TV, printr-o intervenţie la telefon, în cadrul unei ediţii speciale, scrie Jurnalul de Chişinău.

Chiar dacă eram cu faţa la pământ, pentru că îmi acopeream faţa şi ochii de lovituri, cred că i-aş putea recunoaşte pe poliţiştii care ne-au bătut, mai ales acum, după ce am văzut imaginile video din acea noapte”, a declarat Damian.

El a povestit că deşi  era în stare de şoc în acel moment, se chinuia să reţină vocea, semnele particulare sau numele pe care le foloseau poliţiştii când se strigau între ei.

În acea seară, de 7 aprilie, am fost răpiţi de lângă Casa Presei, şi duşi în Piaţă. Acolo ni s-au aplicat lovituri. Din ce îmi amintesc, auzeam vocile poliţiştilor, care spuneau: „Aista-i gata, aista-i gata”. Atunci am aruncat privirea şi am înţeles că tânărul de lângă mine e deja mort. Cel mai mult mă durea că ştiam că el este deja mort, dar poliţiştii continuau să lovească în el”, şi-a amintit cu durere tânărul.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite