Cum a murit Valeriu Boboc în timpul evenimentelor din aprilie 2009 din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, şi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, au prezentat, ieri, imagini video inedite care ar demonstra că tânărul Valeriu Boboc, decedat în timpul evenimentelor din aprilie 2009, a fost ucis în bătaie de forţele de ordine, scrie „Timpul“, citat de Mediafax.

Imaginile prezentate au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate de autorităţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acestea arată că, în jurul orei locale 01.00 (01.00 ora României), în piaţă au descins 100-200 de poliţişti, care au atacat cele câteva grupuri de tineri reunite într-o atmosferă de calm.

VEZI VIDEO AICI

Poliţiştii, în uniformă sau în civil, îi atacă pe rând pe tineri, îi doboară la pământ şi îi lovesc cu picioarele şi cu bastoanele, potrivit imaginilor. Înregistrările arată, de asemenea, cum, la câteva minute după atacul violent al poliţiştilor, în faţa Arcului de Triumf zace o persoană, ce pare a fi Valeriu Boboc.

„Credem că nu poate fi altcineva decât tânărul Boboc", a declarat primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. Tot atunci apare şi comisarul responsabil de ordinea publică din capitală, Iacob Gumeniţă, care îi loveşte pe trei dintre tinerii aflaţi la pământ. Potrivit „Timpul", în imagini se vede clar cum aproximativ 20-25 de persoane se adună în jurul lui Valeriu Boboc, care zăcea mort, pentru a decide ce vor face cu el.

În acest timp, în piaţă apare o maşină, din care coboară două persoane ce îl ridică pe tânăr. Chirtoacă susţine că imaginile prezentate la conferinţă sunt filmate cu o cameră de supraveghere amplasată pe clădirea Guvernului. „Se vede că cineva a lucrat la ea, pentru că sunt şi focalizări", a precizat edilul.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite