VIDEO Cel puţin 16 persoane infectate cu virusul West Nile în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 16 persoane au fost infectate cu virusul West Nile în Grecia, a anunţat marţi postul naţional de radio din Bulgaria. Autorităţile elene au început să împrăştie substanţe în zonele cu ţânţari.

6 dintre cei 24 de pacienţi spitalizaţi pentru meningită luna trecută au fost infectaţi cu virusul West Nile. Informaţia a fost confirmată de directorul spitalului Limodon din Salonic.

Simptomele bolii produse de virusul West Nile sunt: febră, temperatură ridicată, greaţă şi vărsături. Acestea se transformă foarte repede în encefalită şi meningită, iar persoana infectată necesită spitalizare de urgenţă.

Două dintre cele trei persoane care au murit în ultimele zile au fost infectate cu virusul West Nile, potrivit oficialilor din cadrul spitalului din Grecia. Decesul a survenit în urma complicaţiilor date de alte probleme de sănătate.

Potrivit epidemiologilor din Salonic care tratează pacienţii infectaţi, virusul este riscant pentru persoanele în vârstă.

De altfel, persoanele spitalizate au peste 70 de ani. Medicii consideră că există mai multe persoane infectate cu virusul West Nile, fără a prezenta însă simptome de febră.

Cea mai eficientă modalitate de combatere a ţânţarilor ar fi răspândirea de insecticide, care a început deja în nordul ţării. Mlaştinile râurilor sunt, de asemenea, supravegheate îndeaproape.

Ministerul bulgar al Sănătăţii a anunţat luni că nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu virsul West Nile în ţară, după ce presa a scris că mai mulţi pacienţi au fost spitalizaţi în nordul ţării.

Autorităţile sanitare din România au declarat că anul acesta nu s-a înregistrat pe teritoriul ţării niciun caz de meningită West Nile - boală infecţioasă care ajunge la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct de la om la om.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, ca măsură de prevenire, se impune ca autorităţile locale să ia măsuri de dezinsecţie în localităţi.

Specialiştii sfătuiesc populaţia să evite, pe cât posibil, expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice de îndepărtare a ţânţarilor. Se recomandă împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în locuinţe utilizând mijloace mecanice sau substanţe chimice şi îndepărtarea din jurul locuinţelor a recipientelor cu apă stătută.

Oamenii sunt sfătuiţi să se prezinte de urgenţă la medic când prezintă febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri articulare sau musculare.

În România, în 1996 a evoluat cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa, care a totalizat 393 de cazuri. Începând cu 1997, autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere a acestei infecţii la om, sistem care funcţionează şi în prezent. În 2009, prin acest sistem, au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire.

Citiţi şi:

Ţânţarii ucigaşi: În 2010 nu a fost înregistrat niciun caz de meningită West Nile

Tânţarii ucigaşi purtători de virusul West Nile vin spre România. Trei morţi în Grecia, zeci de oameni infectaţi în Bulgaria

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite