Tânţarii ucigaşi purtători de virusul West Nile vin spre România. Trei morţi în Grecia, zeci de oameni infectaţi în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Grecia şi Bulgaria s-au înregistrat mai multe cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Trei persoane au murit în Grecia în urma unor ciupituri de ţânţari, purtători ai virusului West Nile, în timp ce alte persoane sunt spitalizate, în nordul Bulgariei, aşteptând un diagnostic şi tratament.

Medicii bulgari au recoltat probe de la pacienţi, care au fost spitalizaţi în secţii de boli infecţioase, pentru a izola virusul şi a stabili despre ce boală este vorba, informează Realitatea.net.

Anghel Kuncev, un epidemiolog din cadrul Ministerului Sănătăţii bulgar, a precizat că primele simptome ale infecţiei cu acest virus sunt asemănătoare celor ale infecţiei cu alţi viruşi - vomă, temperatură crescută şi febră -, simptomele specifice apărând ulterior. Infecţia cu virusul West Nile poate afecta foarte rapid membrana care protejează creierul, putând cauza meningita.

În opinia oficialului bulgar, virusul ar fi putut fi adus pe teritoriul ţării de către turişti care se întorc din concediu, dar şi de ţânţari, care sunt purtătorii acestui virus.

Reprezentantul ministerului a mai declarat că o epidemie produsă de virusul West Nile a avut loc în România, în urmă cu zece ani. În ultimii zece ani, în Statele Unite, din cauza îmbolnăvirii cu acest virus, au murit peste 1.000 de persoane, a mai precizat Kuncev.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite