Un afiş al unei companii franceze de căi ferate incriminează românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul a fost public timp de o săptămână
Afişul a fost public timp de o săptămână

Un afiş rasist al companiei franceze de căi ferate SNCF sugera că românii sunt hoţi de bagaje şi îndemna la semnalarea faptelor românilor către autorităţi. Acesta a fost postat într-un tren TER din Midi-Pyrenees timp de o săptămână, informează Rue89.

În timpul unei călătorii între Foix şi Toulouse, scriitorul local Mouloud Akkouche a descoperit afişul şi l-a a anunţat Rue89 despre existenţa acestuia.

Citiţi şi:

Noile măsuri de securitate pe aeroporturi, rasiste

În ultimele săptămâni, românii au stârnit îngrijorarea autorităţilor. Au fost constatate numeroase furturi de bagaje. Vă cerem să fiţi mult mai atenţi. De asemenea, toate faptele românilor trebuie semnalate către PCNS (organismul pentru securitate naţională în cadrul SNCF), era scris pe afiş. Acesta indica şi un număr de telefon.

SNCF şi-a prezentat scuzele, anunţând demararea unei anchete, iar serviciul de comunicare al companiei în Midi Pyrenees a recunoscut că avertismentul a existat.

A fost afişat în anumite trenuri TER din regiune. Un agent din cadrul SNCF (care coordonează activitatea controlorilor de tren în cadrul filialei SNCF din Midi-Pyrenees) a folosit o expresie nefericită, a declarat SNCF.

Aceasta a precizat că a fost alertată de agenţi ai companiei, adăugând că afişele au fost retrase imediat.

Direcţia Regională a SNCF regretă acest gest nefericit şi nu este deloc responsabilă pentru el. Nu ar fi trebuit să se întâmple un asyfel de lucru. O anchetă internă este în curs, pentru a stabili cum s-a putut întâmpla acest lucru, a declarat SNCF.

Niciun pasager nu a depus vreo plângere împotriva afişului, care a rămas vizibil timp de peste o săptămână.

PCNS, organismul unde se cerea să fie "semnalate faptele românilor" a declarat că nu ;tie despre asemenea semnalări.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite