Noile măsuri de securitate pe aeroporturi, rasiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atentatul eşuat al nigerianului Umar Farouk Abdulmutallab a condus la luarea unor măsuri draconice pe aeroportuile americane şi nu numai, însă aceste măsuri nu sunt văzute cu ochi buni de toată lumea.

Anunţul făcut de Administraţia Securităţii în Transport (TSA), potrivit căruia persoane din 14 ţări vor fi supuse unor reglementări speciale în cazul în care decid să călătorească cu avionul în SUA, sugerează discriminarea unor pasageri.

Pe blogul "Gulliver" al publicaţiei "The Economist" este citat Nawar Shora, de la Comitetul American Arab Anti-Discriminare, care spune: "Înţeleg că erau necesare măsuri de securitate adiţionale în urma a ceea ce pare o tentativă de atentat din ziua de Crăciun, dar acest lucru este extrem de periculos. Dintr-o dată oamenii sunt etichetaţi ca fiind conectaţi cu terorismul doar pentru că provin dintr-o anumită ţară".

Introducerea scanerelor corporale pentru pasagerii care merg în SUA ar trebui să alerteze Comisia Europeană în privinţa intimită intimităţii pasagerilor, chestiune pe care Comisia deja a analizat-o şi s-a declarat împotriva acestei măsuri cu ceva timp în urmă. Preţul ridicat al scanerelor corporale (un milion de dolari), care nu garantează rezolvarea tuturor problemelor, este un alt aspect analizat.

Ţările Cuba, Iran, Sudan şi Siria sunt considerate de Statele Unite ale Americii "state care finanţează terorismul". Afganistan, Algeria, Irak, Liban, Libia, Nigeria, Pakistan, Arabia Saudită, Somalia şi Yemen sunt considerate "de interes" în chestiunea terorismului. Persoanele care provin din aceste ţări, chiar dacă nu sunt cetăţeni ai acestor ţări, sunt supuse unor proceduri de securitate suplimentare faţă de restul persoanelor în momentul în care vor să zboare în SUA.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite