Revoltele englezilor s-au extins şi în nord-vestul Marii Britanii, în Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revolte se înregistrau marţi seara şi la Manchester, în nord-vestul Marii Britanii, a anunţat poliţia, citată de AFP.

La Manchester, care nu a fost afectat până în prezent de violenţe, circa 200 de tineri au aruncat cu cărămizi în maşini de poliţie dar au fost dispersaţi de poliţie. Mai multe magazine au fost incendiate.

"Câteva magazine au fost atacate de grupuri de tineri care s-au reunit şi par hotărâţi să provoace dezordine", a declarat şeful adjunct al poliţiei din Manchester, Terry Sweeney.

Ce a cauzat manifestările de violenţă din Londra şi cum pot fi ele prevenite?

image



"Pot confirma că un magazin a fost incendiat şi un grup de 200 de tineri care s-au adunat în centrul oraşului a fost dispersat de poliţie. Până în prezent, au fost arestate şapte persoane", a mai spus un purtător de cuvânt al Poliţiei pentru Reuters.

La West Bromwich, o localitate situată în apropiere de Birmingham, aproximativ 200 de persoane din spatele baricadelor au aruncat cu diverse proiectile în direcţia forţelor de ordine, au incendiat vehicule şi au vandalizat magazine, potrivit poliţiei şi BBC. La Wolverhampton, la periferia Birmingham, mai multe magazine au fost jefuite, a anunţat poliţia.

Birmingham a fost teatrul unor violenţe în noaptea de luni spre marţi, unde magazinele din centrul oraşului au fost jefuite, iar un comisariat de poliţie a fost incendiat. Peste 130 de persoane au fost arestate după aceste incidente.

De la începutul violenţelor, sâmbătă, în Marea Britanie, protestatarii au atacat adeseori poliţia, astfel că 111 membri ai forţelor de ordine au fost răniţi la Londra.

Niciun incident nu a fost înregistrat însă în capitală marţi seara, dar tensiunea era perceptibilă, magazinele închizând în cursul după-amiezii, în special în cartierul Camden, unde poliţia patrulează în forţă pentru a evita noi incidente.

Primele revolte au izbucnit sâmbătă la Londra, după o manifestaţie care denunţa moartea, joi, a unui bărbat ucis de poliţie cu un glonţ în piept. Expertiza balistică a conchis, marţi, că nimic nu dovedeşte că bărbatul a deschis focul asupra poliţiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite